Verdens trolig minste baby har klart seg

Et sykehus i San Diego i USA tok i desember imot en jente som veide omtrent like mye som et eple. Sykehuset anslår jenta er den minste babyen som har overlevd.

<strong>OVERLEVDE:</strong> Lille Saybie har overlevd tross hennes lave fødselsvekt. Bildet er tatt i mars. Foto: Sharp HealthCare via AP.
OVERLEVDE: Lille Saybie har overlevd tross hennes lave fødselsvekt. Bildet er tatt i mars. Foto: Sharp HealthCare via AP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Babyen veide 245 gram da hun ble født i svangerskapsuke 23 i desember.

Legene skal ha sagt til barnets far etter fødselen at han hadde en time med sin datter før hun kom til å dø.

– Men den timen ble til to timer, som igjen ble til en dag, deretter en uke, sier moren i en uttalelse.

Mer enn fem måneder har gått, og jenta veier nå to kilo.

<strong>PREMATUR:</strong> Saybie ble født i svangerskapsuke 23 +3, og er trolig verdens minste baby som har overlevd. Dette bildet er tatt i desember 2018. Foto: Sharp HealthCare via AP.
PREMATUR: Saybie ble født i svangerskapsuke 23 +3, og er trolig verdens minste baby som har overlevd. Dette bildet er tatt i desember 2018. Foto: Sharp HealthCare via AP. Vis mer

Ifølge sykehuset i San Diego veide jenta 7 gram mindre enn den forrige minste for tidlig fødte babyen som har klart seg. Den babyen kom til verden i Tyskland i 2015.

Ifølge professor Edward Bell ved Universitetet i Iowa er jenta den minste babyen ved fødsel som noen gang har blitt registrert, men tar forbehold og sier det kan være flere som har vært mindre, men som ikke har blitt registrert.

Familien har gitt tillatelse til å formidle historien mot at de forblir anonyme, opplyser sykehuset.

FØDSEL: Rutinekontrollen før fødselen endte annerledes enn det familien hadde tenkt. Video: CNN Vis mer
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer