- Verdens vakreste kontanter

Internasjonale medier er fra seg av begeistring når det gjelder Norges nye sedler. Norsk designfirma jubler.

VÅR NYE HUNDRINGS:  Her er halve for- og baksida av Norges nye 100-lapp. Internasjonale medier og design-nettsteder hyller sedlene, som etter planen skal slippes fra 2017. Foto: Norges Bank
VÅR NYE HUNDRINGS: Her er halve for- og baksida av Norges nye 100-lapp. Internasjonale medier og design-nettsteder hyller sedlene, som etter planen skal slippes fra 2017. Foto: Norges Bank Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka offentliggjorde Norges Bank hvilke motiver som skal brukes som utgangspunkt for landets nye seddelserie. To innleverte forslag får være med videre: Sedlenes forside blir laget av The Metric System og illustratør Terje Tønnesen og designer Christian Schnitler. Baksidene blir levert av Snøhetta Design.

- Kunstneriske kroner Det nye designet hylles nå av internasjonale medier:

«Kall det nok en grunn til å være takknemlig for at Norge aldri sluttet seg til Euroen; kall det for kunstneriske kroner. Uansett er Norges nye sedler, som ble offentliggjort denne uka, bokstavelig talt et kunstverk», skriver The Atlantic.

CNN ligger ikke langt bak, med saken som har tittelen «Norges nye sedler er kunst»: «Se for deg at din 100-dollar seddel ser ut som en brennende soloppgang over nordatlanteren. Norge ønsker at denne visjonen skal bli virkelighet», skriver journalisten som fortsetter å skryte: «I begynnelsen av 2017 vil de visuelt vakre sedlene bli en av utfordrerne til å bli blant verdens vakreste kontanter».

Også abcNEWS heier på de nye sedlene: «Når du er et europeisk land som ikke er med i EU, kan du like godt skape en fantastisk valuta». Britiske The Telegraph melder at Norge «avduker utrolig kunstnerisk design på sine nye sedler».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.