Verdens verste børs

Depresjonen sprer seg på Oslo Børs. Det kraftige kursfallet har nå ført til at alle som kjøpte AMS-andeler ved nyttår har tapt penger. Oslo Børs var verdens verste sted å ha pengene sine i august.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verdien av aksjene på Oslo Børs fortsetter å falle kraftig. I går falt kursene i gjennomsnitt med 4,2 prosent. Bare siden toppnivået 6.mai er kursfallet hele 33,6 prosent. Store og små aksjonærer blør så det holder.

AMS med tap

De mange småsparerne som lot seg lokke av fondenes aggressive markedsføring rundt juletider, har ikke hatt noe å glede seg over. Mange har tapt hver tredje krone de satset, enkelte er nær ved å ha tapt annenhver krone.

Aksjekursene har nå falt så dypt at ingen så langt i år har tjent penger på AMS-gamblingen.

Nå krysser andelseierne fingrene for at trenden skal snu seg for de neste tre årene pengene er bundet til fondet.

Verdens verste børs

Skjelvende markeder i USA, Asia og Russland, lav oljepris og vaklende politisk ledelse her hjemme har ført til at aksjonærene har måttet se sine papirverdier forsvinne. Siden maisola varmet norske investorer, har verdier for mer enn 220 milliarder blitt borte. Det er virkelig høst på Oslo Børs.

Og sannheten er om mulig enda verre: Tall fra børsen viser nemlig at Oslo Børs i august hadde den dårligste utviklingen av verdens børser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer