«Verdens viktigste oljeanlegg» i brann etter droneangrep

Et droneangrep har satt et stort oljeprosesseringsanlegg og et oljefelt i Saudi-Arabia i brann.

ANGREPET: Et droneangrep har satt et stort oljeprosesseringsanlegg og et oljefelt i Saudi-Arabia i brann.Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Konsekvensene er ennå uklare etter Houthi-angrep mot et stort oljeprosesseringsanlegg og et oljefelt i Saudi-Arabia. Røyken fra branner kan ses fra satellitt.

Angrepene natt til lørdag ble gjennomført med droner. De rammet to anlegg tilhørende det statseide Saudi Aramco. Et av dem var prosesseringsanlegget i Buqyaq, som regnes som verdens største.

Det omtales også av enkelte analytikere som verdens viktigste.

Også oljefeltet Khurais ble rammet, opplyser det saudiarabiske innenriksdepartementet. Det antas å produsere over 1 million fat olje per dag. Innenriksdepartementet bekrefter at brannene brøt ut som følge av droneangrep.

Houthi-trussel

Angrepene tyder på at landet er under en stadig økende trussel fra de sjiamuslimske Houthi-opprørerne i Jemen, som antas å ha nære ha bånd til Iran. Gruppen har de siste månedene tatt i bruk både langtrekkende raketter og ubemannede droner for å ramme mål i nabolandet.

Det offisielle saudiarabiske nyhetsbyrået meldte tidlig lørdag at brannene var under kontroll, med innenriksdepartementet i landet som kilde. Departementets talsmann Mansour al-Turki sier til AFP at ingen ble skadd eller såret i angrepene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer