Verdensbanken flytter møtet til Internett

Flere toppmøter skjelver etter helgas bråk i Gøteborg. Og aktivistene ser fram til nye opprør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Verdensbanken skulle hatt et møte i Barcelona, Spania 25-26. juli. Men av redsel for opptøyer har de valgt å flytte møtet til nettet.

- Under omstendighetene har vi ikke noe valg, sier Verdensbankens pressetalsmann Lawrence McDonald ifølge svenske Aftonbladet.

Fjorårets møte i Praha ble avsluttet tidligere enn planlagt på grunn av bråk fra militante demonstranter. Flere aggressive grupperinger hadde meldt sin adkomst til neste helgs møte, og det hadde vært nødvendig med et masseoppbud av politi for å garantere sikkerheten.

Ikke kapitulert

Men McDonald går ikke med på at Verdensbanken har kapitulert for aktivistene. Alle som vil kan sende inn sine spørsmål til deltagerne via nettet. Men først må de registrere seg, og spørsmålene vil bli sensurert først, melder Aftonbladet.

Attac-leder Nina Drange synes det er synd hvis det blir en trend at slike toppmøter i framtida eksempelvis kun skal gå på nettet. Hun mener det svekker det demokratiske aspektet ved møtet.

- Det er synd hvis folk ikke kan samles fysisk for å vise hva de synes. Poenget er ikke at alle skal være enige, men vi må synliggjøre uenighetene, sier Drange til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer