Verdensbankens sjef spår økonomisk nedgang

De fattige vil bli fattigere.

GÅR DÅRLIG: Den globale økonomien er inne i en svært farlig fase, sier Verdensbankens leder Robert Zoellick. (AP Photo/Virginia Mayo)
GÅR DÅRLIG: Den globale økonomien er inne i en svært farlig fase, sier Verdensbankens leder Robert Zoellick. (AP Photo/Virginia Mayo) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den globale økonomien er inne i en svært farlig fase, sier Verdensbankens leder Robert Zoellick. Han spår verdensomspennende fall i den økonomiske veksten i år.

Verdenshandelen vil gå tilbake, de fattige vil bli fattigere og dette vil gi seg tragiske utslag som økende barnedødelighet, sa Zoellick på en konferanse i Brussel lørdag. Han ba deltakerne på et globalt toppmøte i London i april om å vurdere nye stimuleringstiltak.

Den afrikanske utviklingsbanken ADBs sjef Donald Kaberuka ber om at G20-møtet mellom industriland og utviklingsland med raskt voksende økonomier ikke glemmer Afrika. Afrikanerne må betraktes som en del av løsningen og ikke av problemet, mener Kaberuka.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer