Verdensbanksjefen skylder på mediene

Slutter i jobben 30. juni

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Verdensbanksjefen Paul Wolfowitz trakk det korteste strået til slutt og måtte gå fra stillingen. Det hele skyldes en intern skandale rundt ansettelsen av kjæresten Shaha Raza og en påfølgende lønnsøkning.

Slutter 30. juni

Etter at Verdensbankens styre hadde drøftet hans skjebne i tre dager ble det klart at Wolfowitz har siste arbeidsdag 30. juni.

Den 63-årige newyorkeren, som har sittet som Verdensbank-sjef siden 1. juni 2005, fikk et forklaringsproblem da det kom fram at han hadde gitt kjæresten og kollegaen Shaha Raza både en bedre stilling og en betydelig lønnsøkning.

En intern granskingskomité kom til at han var skyldig i kontraktsbrudd, bankens kodeks for korrekt opptreden samt brudd på tre regler som gjelder de ansatte.

Mediene må ta skylden

Nå mener Wolfowitz at mediene må ta en del av skylden for at han måtte gå. Han mener at den overopphetede stemningen i banken og i mediene var den avgjørende faktoren som gjorde at han ble tvunget til å slutte, skriver BBC.

I et intervju med BBC nekter han for at det var hans egne handlinger som gjorde at han måtte gå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer