«Verdenshistoriens kraftigste registrerte El Niño» har slått til

- Det påvirker halve kloden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Alarmen gikk hos klimaforskere verden over allerede i april. Nå har en av de kraftigste El Niñoene, som noen gang er registrert, slått til som varslet, og snudd værsituasjonen på den sørlige halvkule på hodet. 

- El Niñoen som har inntruffet nå er den kraftigste vi noensinne har målt. Den påvirker halve kloden, forteller klimaforsker Rasmus Benestad ved Meteorologisk institutt.

Benestad har en doktorgrad på området, og er en av Norges fremste eksperter på værfenomenet - som inntreffer med 2-8 års mellomrom når overflatevannet i deler av Stillehavet blir unormalt varmt. Han får også støtte fra franske klimaforskere.

Mens flere målinger allerede har fastslått at El Niñoen som nå herjer er den kraftigste registrerte noensinne, melder amerikanske National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) at den vil bli en av de tre kraftigste noensinne.

- Man kan si at dette allerede har vært den kraftigste El Niño som har blitt registrert. Det er avhengig av hvilke målinger man baserer seg på, sier professor Nick Klingaman ved universitetet i Reading til BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer