Verdenskjent, norsk professor mener man må forske på jødemakt

Johan Galtung (81) anbefaler andre å lese «nazibibelen». Nå kritiseres han for å være ekstrem.

FÅR KRASS KRITIKK:  Professor og fredsforsker Johan Galtung får sterk kritikk etter å ha refereert til nynazistiske kilder og oppfordret til å lese Sions Vises protokoller, nynazistenes «bibel». Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet
FÅR KRASS KRITIKK: Professor og fredsforsker Johan Galtung får sterk kritikk etter å ha refereert til nynazistiske kilder og oppfordret til å lese Sions Vises protokoller, nynazistenes «bibel». Foto: Ole C. H. Thomassen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Human-Etisk Forbunds tidsskrift «Humanist» publiserte mandag et innlegg skrevet av den internasjonalt kjente fredsforskeren og professoren, norske Johan Galtung (81), grunnlegger av Institutt for fredsforskning (PRIO) i Oslo og fredsforskning som studie.

Her refererer Galtung til oppslaget «Six Jewish Companies own 96 % of world media» og presenterer antall jødiske medieledere i USA. Hans kilde oppfordrer i sin artikkel til kamp mot den jødiske kontrollen over media, som er beskrevet som en «ond makt som har sprøytet dødelig gift i folks sinn og sjeler».

Det er en forkortet versjon av en pamflett skrevet av William Pierce, leder for den nynazistiske organisasjonen National Alliance.

Galtung skriver videre at han ikke mener den «jødiske medie-kontrollen» er tilfeldig, og at «antisemittismen vil komme som en flodbølge» dersom hyptosen om at jøder styrer verden blir tiet i hjel, og ikke forsket på.

Anbefaler «nazistbibel» Artikkelen er et svar til medieviter og journalist, John Færseth, som skrev en kronikk etter å latt seg sjokkere av et foredrag Galtung holdt i Norge i september i fjor. Her kritiserte han fredsforskeren for å antyde at frimurerne var involvert i 22. juli-terroren og for å anbefale bøkene til den omstridte forfatteren Erik Rudstrøm.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer