Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verdensmester og stasjonsmester

For to uker siden kjøpte Bjørn Dæhlie Eidsvoll stasjon. Nå vil skikongen renovere Norges eldste jernbanestasjon og skape et forretningssenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dæhlie medgir at han har betalt flere millioner for bygningen, og sier at han må ut med enda flere millioner før hele stasjonen er ferdig oppusset.

Sjel

- Det koster å renovere 1200 kvadratmeter. Det er en bygning med sjel, som jeg har interessert meg for og lest mye om. Jeg synes det er en av Eidsvolls fineste eiendommer, sier Dæhlie til Dagbladet.

Og at han har studert stasjonens historie, er helt tydelig.

Selektiv

- Det er Norges første jernbanestasjon, og den har 150-årsjubileum i 2004. På den ti mål store tomta ligger den gamle, flotte «Skibladner»-brygga. I stasjonen var det hotell og restaurant i gamle dager, og i restauranten var det første-, andre- og tredjeklasse. Bare de med førsteklassebillett på toget kunne spise i førsteklasserestauranten, forklarer Dæhlie.

Lokaltogene går fremdeles rett utenfor perrongen, men stopper på den nye stasjonen noen hundre meter bortenfor.

Til neste sommer skal det stå klart for første leietaker, som er Toten Sparebank.

- Det er ikke klart hvilke andre leietakere som vil få tilhold på stasjonen, sier skikongen.

- Vi er glad for at det var han som kjøpte stasjonen, for da kan vi være trygge på at den blir tatt vare på, sier administrerende direktør Olav Line i NSB Eiendom.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media