- Verdensøkonomien står på kanten av stupet

Storbritannias statsminister ser avgrunnen etter blodrød dag på verdens børser.

BLØR: Fredag morgen er det klart at verdensøkonomien fortsetter å blø. I Seoul var Kospi-indeksen ned 4,35 prosent ved lunsjtider, og i Taiwan var nedgangen 3,79 prosent. I Australia var aksjekursene på børsen i Sydney ned 1,08 prosent, i Hongkong 1,81 prosent og i Shanghai 0,46 prosent. Her fra Korea Exchange Banks hovedkvarter i Seoul fredag morgen. Foto: AP/SCANPIX
BLØR: Fredag morgen er det klart at verdensøkonomien fortsetter å blø. I Seoul var Kospi-indeksen ned 4,35 prosent ved lunsjtider, og i Taiwan var nedgangen 3,79 prosent. I Australia var aksjekursene på børsen i Sydney ned 1,08 prosent, i Hongkong 1,81 prosent og i Shanghai 0,46 prosent. Her fra Korea Exchange Banks hovedkvarter i Seoul fredag morgen. Foto: AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Børsene over hele verden raste i går. I natt dundret Wall Street til bunns, og finansnettstedet Marketwatch kalte dagen for et «blodbad». Torsdag stupte Dow Jones-indeksen på New York-børsen 3,51 prosent, og i Europa var det et fall på rundt 5 prosent på alle børsene.

Fredag morgen er det klart at verdensøkonomien fortsetter å blø. I Seoul var Kospi-indeksen ned 4,35 prosent ved lunsjtider, og i Taiwan var nedgangen 3,79 prosent. I Australia var aksjekursene på børsen i Sydney ned 1,08 prosent, i Hongkong 1,81 prosent og i Shanghai 0,46 prosent. I Tokyo var børsen stengt på grunn av helligdag.

Ifølge NTB skyldes kursraset frykt for at verden er i ferd med å gli inn i en ny dyp økonomisk krise etter at sentralbanken i USA varslet svak vekst i USA framover, og etter at europeiske politikere ikke synes å få grep om gjeldskrisen i Hellas og Italia.

- På kanten av stupet Torsdag kveld advarte Storbritannias statsminister, David Cameron, om at verdensøkonomien nå snart står på kanten av stupet («staring down the barrel»). Han mener verdensøkonomien nå er truet på grunn av eurolandens manglende evne til å stablisere deres egen valuta, skriver The Guardian. I et brev til 17 EU-ledere skrev Cameron at han er bekymret over helsetilstanden til verdensøkonomien og advarte mot å «kicking the can down the road».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer