Verdenspressen på plass i Halsa

HALSA: Keiko er ei verdensstjerne- og i går kom også verdenspressen til Halsa og Skålvikfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det surret i filmkamera og klikket i fotoapparat overalt hvor kjendishvalen viste seg. I tillegg til en stor gruppe norske journalister og fotografer, var der også et reportasjeteam fra det amerikanske tv-selskapet CNN, og et team fra engelske ITV. BBC var der en dag tidligere. Der var også engelske aviser som The Mail on Sunday og The Daily Mail.

- Min avis har en lang historie med Keiko, helt fra vi samlet inn penger for å få ham fri fra fangenskap på 90-tallet. Vi har fulgt ham siden, sier journalist Sarah Oliver i The Mail on Sunday.

Hun forteller at det er stor interesse for Keiko i Storbritannia.

- Vi har 6,5 millioner lesere, som alle følger med på hvordan det går med Keiko, sier Oliver, som er av den mening at hvalen bør få bli i Skålvikfjorden.

- Det er jo lit morsomt at han har søkt til en hvalfangernasjon som Norge, men jeg tror nok at han kan være trygg her, smiler hun.

Diana Muriel er CNN-reporter med base i London. Hun ankom Halsa med et team på tre, etter å ha jobbet med flykapringen utenfor Stockholm. Hun forlot Halsa i går, og mener at alle andre også bør holde seg unna.

- Jeg tror det er best at folk lar hvalen være i fred, og synes det er trist å se at folk føler behov for å blande seg inn i hans liv, sier Diana Muriel.

Mediesirkus: Reporter Sarah Oliver klapper Keiko, mens andre tar bilder.