Verdenspressen på plass i Halsa

HALSA: Keiko er ei verdensstjerne- og i går kom også verdenspressen til Halsa og Skålvikfjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det surret i filmkamera og klikket i fotoapparat overalt hvor kjendishvalen viste seg. I tillegg til en stor gruppe norske journalister og fotografer, var der også et reportasjeteam fra det amerikanske tv-selskapet CNN, og et team fra engelske ITV. BBC var der en dag tidligere. Der var også engelske aviser som The Mail on Sunday og The Daily Mail.

- Min avis har en lang historie med Keiko, helt fra vi samlet inn penger for å få ham fri fra fangenskap på 90-tallet. Vi har fulgt ham siden, sier journalist Sarah Oliver i The Mail on Sunday.

Hun forteller at det er stor interesse for Keiko i Storbritannia.

- Vi har 6,5 millioner lesere, som alle følger med på hvordan det går med Keiko, sier Oliver, som er av den mening at hvalen bør få bli i Skålvikfjorden.

- Det er jo lit morsomt at han har søkt til en hvalfangernasjon som Norge, men jeg tror nok at han kan være trygg her, smiler hun.

Diana Muriel er CNN-reporter med base i London. Hun ankom Halsa med et team på tre, etter å ha jobbet med flykapringen utenfor Stockholm. Hun forlot Halsa i går, og mener at alle andre også bør holde seg unna.

- Jeg tror det er best at folk lar hvalen være i fred, og synes det er trist å se at folk føler behov for å blande seg inn i hans liv, sier Diana Muriel.

Mediesirkus: Reporter Sarah Oliver klapper Keiko, mens andre tar bilder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer