Verdensrekord i fårikål

Det var mange kokker og sikkert også en del søl da en 2 meter brei gryte fårikål ble servert i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kyndige kokker tilberedte kål og fårekjøtt i en gryte som målte hele 2 meter i diameter. Det gikk med et ukjent antall sauer og kålhoder i rekordgryta. Og en hel del hel, svart pepper, selvsagt.

Verdensrekorden i fårikål, som skal bli vanskelig å slå med det første, var i regi av Opplysningskontoret for kjøtt, som begeistret forteller at nordmenn spiser mer lam og sau enn alle våre skandinaviske naboer. I gjennomsnitt langer hver nordmann innpå 5,5 kilo hvert år.

På 70-tallet ble fårikål kåret som vår nasjonalrett av Nitimens lyttere, og fortsatt holder retten på populariteten; over halvparten av oss nordmenn spiser fårikål mer enn tre ganger i året.

ALLE FÅR: Kokkene Bjørn Johansen og Geir Belden med «sauesjef» Espen Lynghaug i mitden og kokka Tone Pedersen delte ut fårikål til alle som ville ha i Oslo sentrum i dag.