Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verdensrekord i galskap

Richard Rodriguez har så langt sittet fem døgn i berg-og-dalbanevogna. Og han slutter ikke nå!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2002 gikk to japanere om bord i en berg-og-dalbanevogn og gikk ikke av før det var gått 35 og en halv time. Guinness rekordbok har hatt denne prestasjonen registrert som verdens lengste berg-og-dalbanetur.

I år bestemte den amerikanske læreren Richard Rodriguez for å gjøre noe med den saken. 43-åringen er på ferie i Tyskland, og på torsdag entret han «GeForce»-banen. Den sitter han i ennå, 120 timer etter at turen begynte.

- Han har ikke sagt hvor lenge han kommer til å fortsette turen, sier en talsmann for fornøyelsesparken til det franske nyhetsbyrået AFP.

Banen har en toppfart på 120 kilometer i timen, og fall på 62 meter. Med andre ord er det ikke et spesielt behagelig sted å oppholde seg over lengre tid.

Før turen begynte fortalte Rodriguez at målet var å slå rekorden. Ifølge Guinness-reglene for berg-og-dalbanekjøring har rekordaspiranter lov til å ta et kvarters pause hver åttende time. Rodriguez må altså innta måltider og gjøre unna eventuelle toalettbesøk mens han sitter i vogna.

Heldigvis har fornøyelsesparken vært behjelpelige med å installere et toalett med forheng på det ene setet i vogna hans.

Sin nattlige dose søvn får Rodriguez ved å bytte vognsett til en bane som kjører litt mindre bakker. Dermed orker han flere døgn med opp- og nedturer.

- Alt er en milepæl - en uke eller to. Jeg kommer til å kjøre så lenge jeg kan, sier Rodriguez.

Da parken ønsket å feire verdensrekorden på lørdag så han ikke helt frisk ut. Boblevannet han ble tilbudt mellom kjøreturene ble høflig avslått. Men nå ser det ut til at Rodriguez er blitt vant til berg-og-dalbanetorturen.

I tillegg til å være fersk verdensrekordholder håper Rodriguez at berg-og-dalbanestuntet hans kan skaffe UNESCOs utdanningsprogram for barn noen kroner.Les også: Magasinets reporter fikk psykologhjelp for å overvinne Berg-og-dalbaneskrekken.

Ta en tur med Tusenfryds Thundercoaster.

Sjekk hvordan Dagbladet.nos reporter reagerte på turen.

GAL MANN:</B> Richard Rodriguez har sittet i mer enn fem døgn i berg-og-dalbanevogna i Tyskland. Han belønnes med en plass i Guinness rekordbok.