Verdensstjerna fra Lørenskog

John Carew måtte til Europas villeste fotballby for å finne seg sjøl.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Stem her!

14. juli 2004: John Carew fra Lørenskog er klar for Besiktas. Tre tyrkiske TV-selskaper sender direkte fra Carews ankomst på flyplassen. Istanbul-klubben får 150 000 bestillinger på drakt nummer 23.

-  Du får ikke mer trøkk rundt fotballen enn der. Men det var der jeg klarte å finne roen. Det er litt spesielt at det skjedde der. Det var kanskje fordi jeg kom meg bort fra de store fotballandene. Tyrkia var viktig, sier Carew til Dagbladet.

-  Gir mer av seg sjøl

26-åringen kommer småfrysende inn i resepsjonen på Grand Hotel. Ute på Karl Johan har han blitt møtt av et par autografjegere og mye snø. En halvtime etter vrir 195 centimeter landslagsspiss seg litt i stolen. Temaet som er brakt opp på bordet er ingen favoritt: «2005 var året John Carew ble voksen». En påstand som er framsatt - til det kjedsommelige etter Carews smak - i det vide og det brede av alt fra svigermødre, til fotballeksperter og helt opp til nasjonens fotballsjef.

-  John Carew har blitt en helt annen type. Han forstår at kollektivet har verdi - og slik må det være om du skal spille her, sa Åge Hareide til Dagbladet i august.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer