Verdensstjerner i kø for norsk film

HAUGESUND (Dagbladet): Julia Roberts, Jodie Foster, John Travolta, Cher og flere andre filmstjerner har takket ja til å være med i en ny norsk film om kjønnsroller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ingenting er umulig, sier regissør John-John Bruseth og rettighetshaver Bjørg Veland.

De to vil ikke avsløre hvordan de eksklusive opptakene er kommet i stand. Manuset for filmen er basert på den kommende boka «En verden av forskjell», skrevet av Bruseths kone Irmelin Drake.

- Den dreier seg om relasjoner mellom moderne kvinner og menn, sier Bruseth.

Gratis stjerner

Og så mye kan vi avsløre av handlingen: En kvinnelig forsker holder et foredrag om moderne kjønnsroller. Mens hun snakker viser hun også en film om temaet som igjen blir kommentert med små innspill av Roberts, Foster, Travolta og så videre.

Filmen hun viser er den Bruseth snart skal i gang med å ta opp - de nevnte filmpersonlighetene er allerede festet til video.

- Stjernene opptrer som seg selv i filmen og spiller ingen roller. De deltar fordi temaet interesserer dem og får ikke betalt for det, sier Bruseth.

Selv håper han å skulle kunne lage Norges mest profitable filmprosjekt noen sinne.

Billigfilm

Bruseth og produsent Jan Erik Gammeleng har ennå ikke søkt om offentlig filmstøtte for å gjennomføre prosjektet - og kommer muligens heller ikke til å behøve så forferdelig mange penger.

- Jeg vil helst ta opp hele filmen på video og trenger kanskje et par millioner i støtte, sier han.

Bjørg Veland, den desidert driftigste personen i norsk filmbransje, tente straks Bruseth presenterte henne for ideen og sine oppsiktsvekkende opptak. Hun har nå skutt inn kapital i filmen, kjøpt salgsrettighetene og vil presentere prosjektet internasjonalt i løpet av høsten.

Målsettingen er å ha en film klar for kino- og TV-visninger i august neste år.