Verdien av ansiennitet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Finanskrisa og drepende konkurranse i luftfarten aktualiserer problemstillinger som mange trodde den demografiske utvikling ville overflødiggjøre. I ei tid da samfunnet og politikerne lokker og ber arbeidstakere om å stå lengst mulig i jobb, er SAS stevnet for retten for å ha sagt opp 10 piloter mellom 60 og 63 år. Pilotene mener ifølge Aftenposten at dette er aldersdiskriminering og dermed at oppsigelsene er usaklige. SAS-ledelsen mener oppsigelsen er saklig og viser til at de aktuelle pilotene har full opptjent pensjon og dermed er bedre stilt enn yngre arbeidsledige piloter, som ville vært alternativet.

Bedrifter vil alltid tenke på egen situasjon og overlate samfunnsmessige betraktninger til politikerne. Det er forskjell på bedrifts- og samfunnsøkonomi. Bedriftene opererer i markedets jungel. Politikerne sørger for lover og sikkerhetsnett som bringer sivilisasjon i jungelen. Bedriftsledere og fagforeninger avtaler seg imellom praktiske ordninger som tjener både bedrift og ansatte. Til sammen skaper dette trygge rammer og forutsigbarhet.

Ansiennitetsprinsippet er en viktig kjøreregel som har vært fulgt i bedrifter med organiserte arbeidstakere og tariffavtaler. Den tilsier at de med minst ansiennitet må gå først hvis bedriften må nedbemanne, med mindre partene blir enige om noe annet. Det skjer for eksempel når eldre arbeidstakere blir tilbudt og takker ja til gavepensjoner ved fylte

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer