Verdifullt maleri stjålet fra Larvik kirke

Kan være verdt 20 millioner.

STJÅLET: Dette maleriet av Lucas Cranach den eldre, er stjålet fra Larvik kirke. Kunstekspert Gunnar Krogh-Hansen anslår verdien til å være mellom 15 og 20 millioner. (Foto: Larvik Kirke)
STJÅLET: Dette maleriet av Lucas Cranach den eldre, er stjålet fra Larvik kirke. Kunstekspert Gunnar Krogh-Hansen anslår verdien til å være mellom 15 og 20 millioner. (Foto: Larvik Kirke) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til søndag ble et verdifullt maleri stjålet fra Larvik kirke i Vestfold.

Tyvene kom seg inn et vindu ved hjelp av stige og kom seg unna med maleriet som kan være verdt hele 20 millioner kroner.- Dette er bare forferdelig trist. Det er det eldste og mest verdifulle maleriet vi har hatt, sier kirketjener Paal Berg.

- Virket godt planlagtKirketjeneren ble varslet av brannvesenet om et mulig innbrudd ved 2-tiden natt til søndag. Da han ankom åstedet så han at en rute var knust og at kirkens mest verdifulle kunststykke var borte.

- Det hele virket veldig planlagt, de har slått ut en ramme i den ene store vindusruta og kommet seg inn med stige, sier Paal Berg til Dagbladet.no.

Maleriet som heter "La de små barn komme til meg" er laget av Lucas Cranach den eldre, en tysk renessansemaler som levde fra 1472-1553.

Umulig å selge på et åpent markedKunstekspert ved Blomqvist Kunsthandel, Gunner Krogh-Hansen anslår bildets verdi til å være mellom 15-20 millioner norske kroner.

- Det har vært solgt andre lignende malerier av Cranach i den størrelsesordenen, så det er naturlig å anslå at verdien ligger på mellom 15 og 20 millioner, sier Krogh-Hansen til Dagbladet.no. Dette er et meget viktig bilde, så rent kulturhistorisk er det et stort tap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer