Verdig avskjed med Kristoffer

Familie, slekt og venner, lokalbefolkningen i Stange og Forsvaret ga torsdag den 22 år gamle Kristoffer Sørli Jørgensen et verdig og stilfullt siste farvel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Jørgensen ble drept av en veibombe under tjeneste i Afghanistan i forrige uke. Den rikt pyntede Stange kirke var fullsatt under begravelsen.

Høytideligheten hadde samlet mellom 600 og 700 mennesker, og et kapell ved siden av kirken måtte tas i bruk med overføring av lyd og TV-bilder fra kirken.

To soldater holdt æresvakt ved båren, som var dekket av det norske flagg. Foran båren lå en stor krans av hvite roser på grønn bakgrunn fra Kongen.

Koret var dominert av andre store kranser, og i midtgangen la flere kranser og bårebuketter.

Felles oppgave

Begravelsen fra Stange kirke var det Garnisonen på Terningmoen/Rena og menigheten på avdødes hjemsted som hadde ansvaret for. Stange er også hjembygda til Jørgensens kamerat, som ble hardt skadd under bombeulykken i Afghanistan.

Da kisten med Kristoffer Sørli Jørgensen kom til Norge mandag, var det en offisiell markering ved Luftforsvarets base på Gardermoen, der regjeringen var representert ved forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Alle som hadde ordet under begravelsen, der feltprest John Bjerkeli og sogneprest Frede Fjågesund forrettet, uttrykte i meget personlige ordelag hva Kristoffer Sørli Jørgensen har betydd – både for enkeltmennesker og grupper han kom i kontakt med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer