Verdikommisjonen oppnevnt

Verdikommisjonen med lagmann Hanne Sophie Greve (45) som leder, ble oppnevnt i statsråd fredag. Kommisjonens råd skal ledes av redaktør Hans Erik Matre (42).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rådet og styringsgruppen, til sammen 49 personer, er hentet fra mange ulike miljøer - fra blant forskning, kultur, idrett og ulike religioner.

I mandatet heter det at hovedmålet er «å bidra til en bred verdimessig og samfunnsetisk mobilisering for å styrke positive fellesskapsverdier og ansvar for miljøet og fellesskapet».

Mange av navnene i den mye omtalte verdikommisjonen har lekket ut de siste dagene, men en del forble også en hemmelighet inntil statsråd var over fredag formiddag.

Blant de mer kjente som ikke ble kjent før fredag er forfatteren Arthur Arntzen (60), daglig leder i Vålerenga Fotball Anders Krystad (41) og musikeren Unni Wilhelmsen (26). Disse skal sitte i verdikommisjonens råd.

Delrapporter

Verdikommisjonen består av en styringsgruppe på 12 personer og et råd med 37 medlemmer. Styringsgruppen skal lede arbeidet og stå ansvarlig for delrapporter og sluttrapport. Kommisjonens råd samler ressurspersoner fra ulike saksområder og verdiformidlende institusjoner og bevegelser. Styringsgruppen skal rådføre seg med og be om innspill fra rådet.

Rådet skal møtes minst to ganger i året. Styringsgruppen kan også oppnevne egne referansegrupper.

Sekretariat

Kommisjonen får et eget sekretariat som foreløpig består av en sekretariatsleder, ekspedisjonssjef Fred-Olav Sørensen, som nå arbeider i Kommunal- og regionaldepartementet, og forsker Henrik Syse. Sekretariatet skal suppleres senere, blant annet for å ivareta informasjonsoppgaver.

Kommisjonens budsjett for 1998 er på 5 millioner kroner. Den skal arbeide blant annet ved hjelp av åpne høringer, seminarer, institusjonsbesøk og folkemøter.

Sluttrapporten skal foreligge senest ved denne stortingsperiodens utløp i 2001. Underveis er det planlagt at det skal komme delrapporter, arbeidshefter og lignenede som kan stimulere prosessen. Etter planen skal en delrapport foreligge i løpet av 1999, som bidrag til verdidebatten ved årtusenskiftet.

Kommisjonens rapporter skal være offentlige.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer