- Verdikommisjonen skal skape debatt

Verdikommisjonen skal først og fremst dra i gang en bred samfunnsdebatt om verdier, mener kommisjonens nyutnevnte leder, Hanne Sophie Greve (46).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det viktigste er å dra i gang en bred debatt i løpet av den tre år lange prosessen, ikke lage en omfattende sluttrapport. Hvis det var målet, ville jeg ha sagt nei til oppgaven, sier lagmann i Gulating, Hanne Sophie Greve, som oppnevnes som leder av verdikomisjonen i statsråd fredag.

  Samfunnsdebatten skal dreie seg om verdier som er viktige for enkeltmennesker og for samfunnet, mener Greve.

Landsomfattende

- Debatten må være det viktigste i denne prosessen. Den må være landsomfattende og foregå på forskjellige nivåer og i alle miljøer. Vi må forsøke å se hva som er viktig i våre liv og hente det fram, slik at diskusjonen kommer i gang på alle plan i vårt vidstrakte, spennende land, sier den nyoppnevnte kommisjonslederen.

  Hanne Sophie Greve ble i slutten av forrige uke spurt av statsminister Bondevik om hun ville påta seg ledervervet i Verdikommisjonen og hadde ingen problemer med å si ja. Men hun venter ikke å «finne noe nytt under solen».

  - Men enhver tid vil kreve nye svar på alle plan, sier hun.

Menneskeretter

Greve har vært medlem av FNs ekspertkommisjon for undersøkelse av brudd på menneskerettene i det tidligere Jugoslavia, og har arbeidet med menneskerettsspørsmål i en rekke sammenhenger. Onsdag ble hun også oppnevnt til dommer ved den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

Regjeringen skal fredag oppnevne Verdikommisjonen som skal starte sitt tre-årige arbeid i løpet av våren.

Verdi-leder

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer