Verdikommisjonen utfordrer maktmiljøene

Verdikommisjonen kaster seg inn i den daglige politiske debatten, men avviser at den tramper i politiske minefelt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kommisjonen spør blant annet statsminister Kjell Magne Bondevik hvilke verdier politikken bygger på.

- Vi vil utfordre maktmiljøer på deres verdipremisser. Vi forventer seriøse og grundige svar, sier sekretariatsleder Fred-Olav Sørensen til NTB.

Verdikommisjonen har sett seg lei på kritikk for at den i hittil ikke har gjort nok. På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag utfordret kommisjonens leder Hanne Sophie Greve regjeringen til å gjøre det klart innen seks måneder hvilke verdier som skal styre norsk olje- og gasspolitikk.

Kommisjonen krever også, innen samme tidsfrist, svar på grunnleggende verdispørsmål knyttet til reformer i helsevesenet fra helseministeren, leger og sykepleiere samt Kommunenes Sentralforbund.

Svarene på disse to utfordringene skal kommisjonen bruke til å drive frem verdidebatten gjennom konferanser og publikasjoner.

Politisk minefelt

- Vi skal ikke gå inn i politiske minefelt, men stiller grunnleggende spørsmål om verdi-dilemmaer. Vi har ikke anvist svarene, men kun stilt spørsmålene, hevder Sørensen overfor NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer