- Verdt det

Bush mener ofrene i krigen i Irak er verdt det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): President George Bush Jr. sa i en tale ved militærbasen Fort Bragg i North Carolina at alle ofrene i Irak er verdt det. 

- Jeg vet at amerikanerne spør: Er ofrene i Irak verdt det? Det er verdt det, og det er helt avgjørende for framtids sikkerhet i vårt eget land, sa Bush i talen som ble sendt direkte over hele verden.

Krigen blir stadig mer upopulær blant den amerikanske befolkningen, og hele 50 prosent mener krigen var et feilgrep.

Krigen har pågått i 27 måneder og tatt 1.750 amerikanske soldaters liv.

Talen var et forsøk på å motivere soldater, familiene deres og hele befolkningen til å støtte fortsatt militært nærvær i Irak.

Bush nekter imidlertid å gi en fremdriftsplan for når troppene skal trekkes ut og hva som vil skje videre i Irak, melder nyhetsbyrået AP. Dessuten vil det ikke bli satt inn flere styrker.

- Det ville underminere vår strategi om å oppmuntre irakere til å overta, og det ville signalisere at vi har tenkt å bli for alltid, begrunnet han.

Men han tilføyde at Amerika vil ikke dra før jobben er gjort.

Situasjonen i Irak blir av mange beskrevet som en hengemyr, der amerikanske styrker og deres allierte er under daglige angrep. Bush forsøkte å overbevise folket om at det ikke trengs noen endringer, kun mer tid.

- Den eneste måten våre fiender kan lykkes, er om vi glemmer lærdommen fra 11. september. Om vi overlater det irakiske folk til menn som Zarqawi, og om vi overlater Midtøstens framtid til menn som bin Laden, sa Bush og refererte til den irakiske opprørslederen Abu Musab al-Zarqawi og al-Qaidas leder Osama bin Laden.

<B>INGEN ENDRING</B>: Bush vil ikke endre strategien i Irak til tross for stadig økende krigsmotstand i USA.
TÅLMODIGHET:</B> Bush ba folk ha tålmodighet med den langvarige krigen i Irak.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer