Verftsledelsen beklager «apartheid-vegg»

- Vet ikke hvem som står bak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):Tidligere i dag skrev Dagbladet om Kleven Verft i Ulsteinvik. Her ble det i forrige uke satt opp en glassvegg i kantina som gjerdet inn de fast ansatte, mens de 500 gjestearbeiderne fra innleide spesialfirmaer, hovedsakelig fra utlandet, måtte sitte på den andre siden av glassveggen å spise.

- Vi beklager dette, veggen er nå fjernet, sier daglig leder på Kleven Verft, Ståle Rasmussen til Dagbladet.no.

Ledelsen ved verftet har ikke klart å finne ut hvem det er som står bak glassveggen og inndelingen av de ansatte.

- Glassveggene er flyttbare og har alltid stått i kantina. Men nå har de blitt flyttet tettere sammen slik at det ble et skille. I tillegg ble det satt opp et skilt. Vi har ikke funnet ut om hvem som står bak det, men vi jobber med å finne det ut.

- Hvordan kan noen ta seg til rette i kantina på denne måten uten at ledelsen kjenner til det?

- Som sagt vi beklager dette på veiene av bedriften. Veggene står der altså fra før så det er ganske enkelt å flytte på dem.

- Vil dette få noen konsekvenser?

- Det vil jeg ikke ta stilling til nå.

KUN FASTE ANSATTE: Godt synlige plakater på både norsk, engelsk og polsk, taler sitt tydelige språk om hvem som kan tillate seg å sitte på denne sida av glassveggen. Foto: Einar Lindbæk/Dagbladet
KUN FASTE ANSATTE: Godt synlige plakater på både norsk, engelsk og polsk, taler sitt tydelige språk om hvem som kan tillate seg å sitte på denne sida av glassveggen. Foto: Einar Lindbæk/Dagbladet Vis mer

- Har dere et rasismeproblem i bedriften?

- Jeg tror først og fremst dette er et plassproblem som er forsøkt løst på en dårlig måte. Vi har et kapasitetsproblem og litt liten plass. Det er mange innvandrere blant de fast ansatte også, så jeg tror ikke dette har noe med rasisme å gjøre. Men vi skal ta opp dette, og undersøke om det er konflikter i arbeidsmiljøet, sier Rasmussen.

RESERVERT: Klar tale om hvem som skal sitte hvor.