Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verger ut mot regjeringa: - Vi blir også traumatisert av all den smerten som blir påført barna

Kritiserer asylpolitikken. 

KRITISERES: Regjeringa og Sylvi Listhaug får kritikk av 60 verger for enslige asylsøkere. Vergene mener asylpolitikken er hjerterå. <b>Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix</b>
KRITISERES: Regjeringa og Sylvi Listhaug får kritikk av 60 verger for enslige asylsøkere. Vergene mener asylpolitikken er hjerterå. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

60 verger for enslige asylsøkere har signert et opprop mot regjeringa. Den strenge asylpolitikken gjør hverdagen for tøff for dem som skal hjelpe, hevder de.

Vergene skriver til statsministeren og alle stortingsrepresentanter at asylpolitikken har ført til at dem som er på mottak er livredde, motløse og dypt deprimerte, skriver Dagsavisen.

«Mange av oss sier nå nei til flere oppdrag, den psykiske belastningen er altfor stor», heter det i brevet.

«I praksis er det nå så godt som umulig for dem som er over 16 år å få beskyttelse i Norge», fortsetter vergene, som er tydelige på at dette også påvirker dem som arbeider som verger, og at flere nå sier nei til oppdrag på grunn av den psykiske belastningen.

- Vi verger blir også traumatisert av all den smerten som blir påført barna. Erna Solberg oppfordret flere til å melde seg som verger. Så gir hun oss gjennom Listhaug så mange ødelagte barneskjebner at vi verger også blir ødelagt av det, sier Odd Erik Germundsson, som har vært verge siden 2003.

Statssekretær Torkil Åmland for innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) holder fast ved at barn som har behov for beskyttelse, får opphold i Norge.

- Jeg har forståelse for at representanter og verger for enslige mindreårige kan oppleve barnas situasjon som vanskelig og belastende, sier han til avisen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media