Veritas skal granske Meny

Konsernsjef Sverre Leiro i NorgesGruppen innrømmer at Meny-kjeden har opplevd betydelig salgssvikt etter kjøttskandalene, og har engasjert Veritas til å kontrollere alle butikkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har opplevd en regional omsetningssvikt som følge av det som er skjedd. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor mange penger det er snakk om. Men siden vår samlede omsetning er så vidt høy, skal det ikke mye til før det er snakk om store tall, sier Leiro.

Ifølge Leiro er det stor frustrasjon i NorgesGruppen etter all den negative omtalen. Mange innehavere av Meny-butikker føler seg rammet av at andre ikke har fulgt regelverket.

Sjette avsløring

Da inspektørene fra helsevernetaten ankom Meny Kringsjå i Oslo mandag, luktet det surt av kjøttbordet ved ferskvaredisken. Betjeningen sto og pakket medisterdeig mens bakteriene florerte.

- Det lå igjen kjøttrester og gammelt vaskevann fra helga. Det var dårlig reinhold, og vi stengte pakkedisken og la ned omsetningsforbud mot de varene som allerede hadde blitt pakket, sier inspektør Egil Nergård.

Skandalen omfatter nå seks Meny-butikker.

Beklager sterkt

- Det er ingen uenighet mellom oss og Næringsmiddeltilsynet i disse sakene. Det er klare overtramp som vi beklager på det sterkeste, sier Sverre Leiro.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer