Veritas skal granske Meny

Konsernsjef Sverre Leiro i NorgesGruppen innrømmer at Meny-kjeden har opplevd betydelig salgssvikt etter kjøttskandalene, og har engasjert Veritas til å kontrollere alle butikkene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har opplevd en regional omsetningssvikt som følge av det som er skjedd. Jeg ønsker ikke å gå nærmere inn på hvor mange penger det er snakk om. Men siden vår samlede omsetning er så vidt høy, skal det ikke mye til før det er snakk om store tall, sier Leiro.

Ifølge Leiro er det stor frustrasjon i NorgesGruppen etter all den negative omtalen. Mange innehavere av Meny-butikker føler seg rammet av at andre ikke har fulgt regelverket.

Sjette avsløring

Da inspektørene fra helsevernetaten ankom Meny Kringsjå i Oslo mandag, luktet det surt av kjøttbordet ved ferskvaredisken. Betjeningen sto og pakket medisterdeig mens bakteriene florerte.

- Det lå igjen kjøttrester og gammelt vaskevann fra helga. Det var dårlig reinhold, og vi stengte pakkedisken og la ned omsetningsforbud mot de varene som allerede hadde blitt pakket, sier inspektør Egil Nergård.

Skandalen omfatter nå seks Meny-butikker.

Beklager sterkt

- Det er ingen uenighet mellom oss og Næringsmiddeltilsynet i disse sakene. Det er klare overtramp som vi beklager på det sterkeste, sier Sverre Leiro.

- Vi har engasjert Norske Veritas for å kontrollere hver enkelt butikk.

Ledelsen vil innføre strengere kontrollrutiner i Meny-butikker som ikke eies av NorgesGruppen, men av lokale kjøpmenn. De tre siste avsløringene er kommet i kjøpmannseide butikker.

- Hvis vi ikke får stanset råkjøret mot oss umiddelbart, frykter vi at det vil få store økonomiske konsekvenser, sier Meny-direktør Christian Stabell Eriksen.

- Vi opplever gang på gang mangelfull evne til å følge regler og forskrifter som gjelder. Vi er avhengige av at den lokale butikkledelse etterlever spillereglene, sier Stabell Eriksen.

60 prosent av Meny-butikkene er NorgesGruppens egne butikker, mens 40 prosent er kjøpmannseide. Stabell Eriksen mener det er i den siste gruppa skoen trykker mest.

- Absolutt tillit

Stabell Eriksen vil ikke vil kommentere om Meny Kringsjå kan vente seg straffereaksjoner.

- Dette behandler vi internt, sier han. I går kveld fikk butikken gjenåpne pakkedisken.

Byveterinær Reidar Skjelkvåle mener Kringsjå-saken er meget alvorlig: - Dette er mer alvorlig enn sakene med frosset kjøtt. Det er sånt som dette som kan gi matforgiftning.

I SKUDDLINJA : Konserndirektør Sverre Leiro (t.h.) i NorgesGruppen og Næringsmiddeltilsyns-direktør Gunnar Jorfald.
NY AVSLØRING : - Vi må se på hvordan vi skal drive med ferskvare framover, sier Meny-kjedens administrerende direktør Christian Stabell Eriksen (t.v.), her med daglig leder Erik Fjeld i butikken på Kringsjå i Oslo, som fikk pakkedisken stengt mandag.