Vil ha tettere samarbeid etter FSK-ulykken:

Verken Forsvarsbygg eller ambulansetjenesten fikk den kritiske ulykkesrapporten

Nå ønsker de tettere samarbeid for å bedre beredskapen. 

ULYKKE: Bildet viser de tre ATV-ene i full fyr like etter at grenaderen fra Forsvarets spesialkommando var uheldig under fylling av bensin. Ulykken avdekket svikt i ulykkesberedskapen ved Regionfelt Østlandet. Foto: Forsvaret. 
ULYKKE: Bildet viser de tre ATV-ene i full fyr like etter at grenaderen fra Forsvarets spesialkommando var uheldig under fylling av bensin. Ulykken avdekket svikt i ulykkesberedskapen ved Regionfelt Østlandet. Foto: Forsvaret.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Forsvarsbygg, som har ansvaret for driften og sikkerhet ved Forsvarets skyte- og øvingsfelt, vil nå invitere til et tettere samarbeid med nødetatene etter flere ulykker der beredskapen har sviktet ved Regionfelt Østlandet.

Det lover eiendomssjef Ole Anders Spikkerud i Forsvarsbygg etter å ha lest Dagbladets sak om ulykken da Forsvarets spesialkommando holdt ATV-kurs i fjor sommer.

Med en brennende primus bare en drøy meter fra kjøretøyet fylte en av kursdeltagerne bensin i bar overkropp. Det endte i et eksplosivt inferno der han fikk store brannskader, og tre ATV-er til en verdi av nærmere 300 000 kroner ble slukt av flammene.

Ulykken avdekket store svakheter både i den militære og sivile beredskapen ved et av Forsvarets største og mest brukte øvingsfelt. Forsvaret hadde ingen egen beredskap da ulykken skjedde, og det tok nesten en time før den sivile ambulansen fant frem. Da hadde i mellomtiden Luftambulansen blitt tilkalt for å få den brannskadde grenaderen til sykehus.

Ukjent rapport

Verken Forsvarsbygg eller AMK-sentralen Innlandet var informert om at det fantes noen granskingsrapport etter den dramatiske ulykken. Det til tross for at arbeidet med den har pågått i et år, og rapporten er fremsendt til Forsvarsdepartementet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer