HEKTISK MØTEVIRKSOMHET: Det har vært mange møter i kjølvannet av Janne Kristiansens uttalelser under Stortingets åpne høring i går. Den pakistanske ambassadøren er nettopp ferdig med et møte med norske byråkrater. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
HEKTISK MØTEVIRKSOMHET: Det har vært mange møter i kjølvannet av Janne Kristiansens uttalelser under Stortingets åpne høring i går. Den pakistanske ambassadøren er nettopp ferdig med et møte med norske byråkrater. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Verken norske personer eller interesser er truet eller skadet

Pakistan-ambassadør har vært i møte med norsk UD.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST-sjef Janne Kristiansens lekkasjer i natt har utløst intens diplomatisk møtevirksomhet. Tidlig i ettermiddag var Pakistans ambassaødør Ishtiaq H. Andrabi  i Utenriksdepartementes lokaler og møtte representanter for norske myndighet i kjølvannet av at PST-sjefen lekkasje om norske agenter i Pakistan.

- Vi har akkurat vært i møte med den pakistanske ambassadøren. Det kom fram å møtet at verken norske personer eller interesser er truet eller skadet på bakgrunn av det som kom fram i Stortingets åpne høring i går, sier Kjetil Elsebutangen, pressetalsmann i UD.

- Når det gjelder det bilaterale forholdet mellom Norge og Pakistan, så er det godt, og gårsdagens uttalelser endrer ikke på dette. Det er ingen uavklarte forhold mellom Norge og Pakistan som følge av dette, og møtet forløp i en vennlig tone, fortsatte Elsebutangen.

Møtet var på embedsnivå, som vil si at Jonas Gahr Støre ikke var tilstede. Det var Norge som kalte inn ambassadør Ishtiaq H. Andrabi til møte.

Dagbladet har snakket med utenriksminister Jonas Gahr Støre, men han ønsker ikke å uttale seg i saken.

Møter også i Pakistan Ifølge talsmann for det pakistanske utenrikdepartementet, Abdul Basit, vil ikke PST-sjefens uttalelser få noen konsekvenser for forholdet mellom Norge og Pakistan, melder VG.

- Vi har et godt forhold til Norge, og det er ikke endret på grunn av denne saken, sier Basit til avisen.

Den norske ambassadøren til Pakistan, Cecilie Landsverk, var tidligere i dag kalt inn til møte med pakistansk UD i Islamabad.