Corona:

Verken Sarpsborg eller Fredrikstad stenger ned foreløpig

Søndag fant man fram til tolv nye coronasmittede i Sarpsborg, mens tallet for Fredrikstad er fem nye smittetilfeller. Totalt har smittetallet passert 200.

STARTET HER: Søndag ettermiddag er de fleste nye smittetilfellene sporbare tilbake til et arrangement i forrige i Den islamske foreningen Al-Ghadir i Skjeberg. Dermed vil verken Fredrikstad eller Sarpsborg kommune gå for full nedstenging. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STARTET HER: Søndag ettermiddag er de fleste nye smittetilfellene sporbare tilbake til et arrangement i forrige i Den islamske foreningen Al-Ghadir i Skjeberg. Dermed vil verken Fredrikstad eller Sarpsborg kommune gå for full nedstenging. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 69.03% Første dose: 78.07%

Smittetallet totalt er nå oppe i 66 konstatert smittede i Sarpsborg og 137 i Fredrikstad.

Nærmere 1000 personer var lørdag kveld satt i karantene i Fredrikstad, får NTB opplyst, mens tallet for Sarpsborg var 500 personer lørdag. Begge steder er coronautbruddet knyttet til en muslimsk feiring i Skjeberg i forrige uke.

- Alle fem smittetilfeller søndag kan spores til dette utbruddet, opplyser kommunikasjonssjef Eivind A. Fjellstad i Fredrikstad kommune til NTB.

Ikke nedstenging

I Sarpsborg svarer kommuneoverlege Karianne Jenseg Bergman slik på spørsmål om nedstenging kan bli aktuelt:

- Det er kommuneledelsen som tar slike avgjørelser basert på faglige råd. Men foreløpig har det ikke vært behov for det. Så lenge vi har kontroll over smitteveiene, setter vi inn målrettede tiltak med karantene av nærkontakter, sier kommuneoverlegen.

I Sarpsborg er et smittesporingslag på 25 personer i tillegg til de seks kommuneoverlegene i gang med å spore opp smittede og deres nærkontakter, i nært samarbeid med Folkehelseinstituttet og Fredrikstad kommune.

Det er i utgangspunktet tre smitteoppsporere og en kommuneoverlege på vakt hver dag, og behovet for flere vurderes fortløpende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer