Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Verksted i Vestfold EU-godkjente biler uten kontroll

Et verksted i Vestfold har EU-godkjent 47 biler uten at det er gjort en vurdering av kjøretøyene. En person er anmeldt til politiet, opplyser Statens vegvesen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statens vegvesen startet en tilsynssak mot verkstedet i Vestfold etter å ha mottatt tips om fiktive kontroller. Til sammen 47 biler har blitt godkjent uten at bilene er kontrollert. En utro tjener på verkstedet sto bak de fiktive kontrollene, opplyser Statens vegvesen Region sør i en pressemelding.

- Vi ser svært alvorlig på dette. Dette er et alvorlig tillitsbrudd mot Statens vegvesen, samtidig som det utgjør en risiko for trafikksikkerheten, sier Einar Eskilt, seksjonssjef ved tilsynsseksjonen i Statens vegvesen Region sør.

Statens vegvesen har nå sendt brev til bileierne om at godkjenningen tilbakekalles. Flere av bilene det gjelder, er solgt etter at de fikk falsk godkjenning.

- Det som har skjedd, bidrar til å skape falsk trygghet hos dem som har kjøpt disse kjøretøyene i god tro om at de hadde passert EU-kontrollen, sier Eskilt.

(NTB)