Verona (9) er på vei til Bosnia og vet ikke hvor hun skal bo

- Hun er en norsk jente på alle måter. Domstoler og myndigheter tar ikke hensyn til hennes beste, sier forsvarer.

TIL SARAJEVO: Fredag ettermiddag lander ni år gamle Verona i Sarajevo for første gang. Hun og familien ble i dag tidlig sendt ut av landet. Verona har bodd på Rjukan hele livet, har fram til nå gått på norsk skole og snakker østlandsdialekt. FOTO: BJØRN LANGSEM
TIL SARAJEVO: Fredag ettermiddag lander ni år gamle Verona i Sarajevo for første gang. Hun og familien ble i dag tidlig sendt ut av landet. Verona har bodd på Rjukan hele livet, har fram til nå gått på norsk skole og snakker østlandsdialekt. FOTO: BJØRN LANGSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet om Verona (9) som blir sendt ut av landet etter å ha bodd på Rjukan hele sitt liv sammen med mamma Ana Delic og pappa Damir Delic. For seks uker siden fikk Verona en lillesøster, Aurora (seks uker).

Familien fikk forrige fredag siste avslag på oppholdstillatelse av Borgarting lagmannsrett. I går morges ble familien hentet av politiet klokken 08, og transportert til Trandum transittmottak ved Gardermoen.

Nå sitter den lille familien på flyet på vei til Sarajevo i Bosnia, ifølge Politiets utlendingsenhet.

- Familien er underveis til Bosnia. De lander i Sarajevo i ettermiddag, sier Magne Løvø, politioverbetjent ved Politiets utlendingsenhet, til Dagbladet.

- Hvordan gikk det da familien skulle forlate landet?

- Det gikk greit. Det var ingen problemer, sier Løvø.

Han opplyser at familien ikke får noen form for hjelp fra norske myndigheter knyttet til å ha et sted å bo de aller første dagene i Sarajevo.

- Det er ikke politiets ansvar, sier Løvø.

- Vurderer å anke - Vi vurderer å anke Borgarting lagmannsretts avslag om oppholdstillatelse til Høyesterett, sier familiens forsvarer Håkon Bodahl-Johansen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer