Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veronica: - Aldri sett ham edru

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Per Orderuds stemme brast da han måtte forklare seg om farens alkoholvaner. - Jeg syns det er vanskelig å slenge dritt om faren min.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gjentatte ganger under dagens forklaring har Per Orderud bedyret at han ikke har gjort noe galt før han forfalsket farens underskrift på den berømmelige kjøpekontrakten.

Aktor Olav H. Thue har overtatt utspørringen etter Jørn S. Maurud, han ville vite hva som førte til forandringen fra en lovlydig bonde til en forfalsker. Per gjentok forklaringen om at han oppfattet at han allerede hadde overtatt gården og at forfalskningen ikke stilte faren i et dårlig lys. Det ene førte til det andre og snart hadde han løyet i retten og for familien.

- Det var ikke lett, sa Per ampert.

Møte

Anne Orderud Paust og Per snakket lite sammen fra rettssaken mot faren i 1997. Underet forliksmøte kom det fram at Veronica mer enn antydet at Kristian Orderud hadde et alkoholproblem. Et notat fra Anne Orderud Paust viser at Veronica fortalte sin svigerinne om situasjonen.

«Veronica: Skal jeg si det? Vi bar ut brennevinsflasker fra kjelleren. Jeg har aldri sett ham edru.» står det på notatet. Thue ville vite om dette stemte.

Pers stemme brister:

- Jeg syns det er vanskelig å snakke stygt om de som er gått bort. Men det er mye riktig i det Veronica sier.

- Er det viktig å få fram at du hadde et godt forhold til Anne?

- Jeg prøver bare å få fram at jeg var glad i både moren, faren og søsteren min.

Hele Norges coronakart