Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veronica (17) fant hesten sin fastbundet i bakbena

- Det tok tid før vi skjønte det kunne være seksuelt overgrep.

MISTENKER OVERGREP: Veronica Winje fant hesten sin, Galina, fastbundet i bakbena mandag morgen. - Det tok litt tid før vi skjønte at det kunne dreie seg om et seksuelt overgrep, sier hun. Foto: Privat
MISTENKER OVERGREP: Veronica Winje fant hesten sin, Galina, fastbundet i bakbena mandag morgen. - Det tok litt tid før vi skjønte at det kunne dreie seg om et seksuelt overgrep, sier hun. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hesteeier Veronica Winje (17) mistenker at hesten hennes Galina ble mishandlet seksuelt, etter at hun fant henne bundet i bakbeina, med store brannskader.

Det skriver Østlandets blad, om hendelsen som fant sted på Ytre Enebakk natt til mandag.

- Hesten ble bundet fast i begge bakbeina. I tillegg fant vi en stor pall med sagflis i stallen. Gjerningsmannen må ha brukt den til å stå på, sier Winje til avisa.

- Man klarer ikke å tro det Hun forteller at hesten hadde store brannsår på bena, og legger til at hesten umulig ville klart det selv.

Winje sier at det var gårdseieren som først oppdaget at noe var galt.

- Først klarte de ikke å fjerne tauet på bakbeina til hesten fordi det var så stramt. Det tok også litt tid før vi skjønte at det kunne dreie seg om et seksuelt overgrep. Man klarer liksom ikke å tro det først, sier hun til avisa.

- Brannsår tar lang tid å leges  Winje forteller at hun er fortvilet over hendelsen, som gjør at hun må vente lenge med videre trening med hesten sin.

- Nå får jeg heller ikke trent med hesten min på lang tid. Brannsår tar lang tid å leges, sier hun.

Ikke første gang Seksuell mishandling av hester er ikke ukjent for politiet, som tidligere i år jobbet med en anmeldelse fra Stord i Hordaland, da en hesteeier mistenkte at hesten var blitt seksuelt mishandling.

Østlandets blad skriver også at politiet i mars 2010 jaktet på en person som mishandlet to hester seksuelt, etter å ha brutt seg inn på en gård i Follo. Den gang var beskjeden klar:

«Hold øye med stallen deres», lød beskjeden til hestefolket i Oppegård kommune.

KJØTTSÅR: Hesten til Veronica Winje fra Ytre Enebakk ble funnet med beina fastbundet. Nå mistenker hun at hesten har blitt seksuelt misbrukt i stallen. Foto: Privat
KJØTTSÅR: Hesten til Veronica Winje fra Ytre Enebakk ble funnet med beina fastbundet. Nå mistenker hun at hesten har blitt seksuelt misbrukt i stallen. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media