Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Veronica (22) forsvant sporløst: Dette er de ubesvarte spørsmålene

Lørdag er det tre uker siden Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble sett i live.

MELDT SAVNET:  Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble 28. oktober meldt savnet, da hun ikke dukket opp på et møte i Sogndal sentrum. En kriminalteknisk søkshund var tirsdag med å undersøke området rundt boligen hennes. I morgen vil politiet utvidet søksområdet. Foto: Håvard Nesbø / NTB scanpix
MELDT SAVNET: Veronica Heggheim Stegegjerdet (22) ble 28. oktober meldt savnet, da hun ikke dukket opp på et møte i Sogndal sentrum. En kriminalteknisk søkshund var tirsdag med å undersøke området rundt boligen hennes. I morgen vil politiet utvidet søksområdet. Foto: Håvard Nesbø / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Nå har det gått lang tid, og sannsynligheten for å finne henne i live minker for hver dag som går. Vi har ikke så store forhåpninger, vi er jo realistiske, sier regionlensmann Asle Karoliussen til Dagbladet. 

Fra hun sist ble sett lørdag 25. oktober, til hun ble meldt savnet tirsdag 28. oktober, har politiet ingen aning om hva hun kan ha foretatt seg.

- Familien har det ikke så greit. De har det veldig tøft. Deler av familien har også deltatt i søkene etter Veronica, sier bistandsadvokat Synne Catrin Øren til Dagbladet.
   Hva skjedde de tre «blanke» dagene? Lørdag 25. oktober, på formiddagen, ble Veronica kjørt hjem til huset sitt i Årøy. Siden har ingen sett henne.

Men hva som skjedde mellom da og tirsdag, er et mysterium. Foreløpig har politiet ingen aning om hva som kan ha skjedd i disse tre avgjørende dagene.

- Vi har ikke kjennskap til andre avtaler hun skulle møtt opp til. Det var ingen andre hendelser eller generelle ting som kunne utløst en savnetmelding, før tirsdagen, sier Karoliussen til Dagbladet.

Veronica var arbeidsøkende, og hadde dermed ingen jobb hun skulle møtt opp på de tre dagene. Men da hun ikke møtte opp på en avtale i Sogndal sentrum tirsdag, ble politiet varslet.

Hvorfor forlot hun huset? Veronica bor alene i et lite hus i en bratt skråning, og nærmeste nabo bor 150 meter unna. Hvor og når Veronica forlot huset, er ikke kjent. Naboer så imidlertid at det var lys i huset lørdag.

Politiet tror ikke det er sannsynlig at hun har stukket av med noen.

- Vi sitter ikke på noen informasjon, i noen sammenheng, som tilsier at hun kan ha forlatt området. Hun har ikke egen bil, så da må hun i så fall ha haiket. Det er jo bussforbindelser, men hadde hun tatt buss, hadde vi visst om det, sier Karoliussen.

Politiet har derfor konsentrert søkene til områdene rundt huset i Årøy.

BODDE HER:  Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett lørdag 25. oktober, på formiddagen, da en venn kjørte henne hjem til huset i Årøy. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
BODDE HER: Veronica Heggheim Stegegjerdet ble sist sett lørdag 25. oktober, på formiddagen, da en venn kjørte henne hjem til huset i Årøy. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer

- Dersom hun hadde haiket, hadde vi nok fått kjennskap til det også. Men vi kan ikke utelukke at hun har haiket med noen som ikke var klar over at hun er savnet, sier Karoliussen.

Gikk hun tur? Politiet har saumfart overvåkningsvideoer fra Songdal sentrum. Rundt 70 prosent av Barsnesfjorden, noen hundre meter fra huset hennes, er gjennomsøkt. I tillegg er det søkt i Årøyelva like bak boligen.

Ingenting.

- Hun var veldig aktiv ute i naturen. Det søkeområdet som de tok fatt på lørdag, var basert på at hun er en aktiv turgåer i området, sier bistandsadvokat Øren til Dagbladet.

Etter å ha kartlagt hvilke klær som mangler i huset, gikk politiet ut med at Veronica nok hadde på seg en blå fleecejakke og dongeribukse. I dagene hun forsvant herjet flommen som verst på Vestlandet, men regnjakken lå igjen hjemme.

Hvor dro hun? Politiet fikk i dag ny informasjon i saken, som gjør at de utvider leteaksjonen fra området rundt huset. Veronica var nemlig med i et lokalt stimerkingsprosjekt, for merking av gamle stier, kalt «Sognefjellsvei 1».

- Savnede er interessert i geologi og steinarter og engasjerer seg i dette prosjektet. Vi skal søke i et område der det kan ha vært aktuelt for henne å gå tur, sier Karoliussen til Dagbladet.

Han har nå bedt om bistand fra politihelikopteret for å søke langs stien opp til fjelltoppen Solvornnipa, og skal også søke langs stien langs Grinda til Kvinnafossen.

I tillegg skal en sonde og en miniubåt fullføre søkene i Barsnesfjorden.

- Det er viktig for oss å gjøre dette søket, for å få et eventuelt funn. Det er forhold vi ikke kan få avklart på andre måter enn ved et funn, sier Karoliussen.
   Blir hun funnet? Flere ukers søk har vært resultatløse. Politiet har endevendt Veronicas hus med politihund og krimteknikere. I huset fant politiet både mobiltelefon, bankkort og datamaskin.

Nå håper politiet eksperthjelp fra Kripos kan løse mysteriet. En taktiker fra Kripos skal i morgen gå gjennom politiets arbeid.

SØK I BARSNESFJORDEN:  Letemannskaper søkte lørdag på land og til vanns etter den savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet i området rundt Årøyelva og ved utløpet av elva i Barsnesfjorden. Nå skal de fullføre søket med en sonde og en ubåt. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
SØK I BARSNESFJORDEN: Letemannskaper søkte lørdag på land og til vanns etter den savnede Veronica Heggheim Stegegjerdet i området rundt Årøyelva og ved utløpet av elva i Barsnesfjorden. Nå skal de fullføre søket med en sonde og en ubåt. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer

- Vi håper han kan gi oss noen innspill på ting vi ikke har gjort og burde gjøre. Vi er veldig på søken etter hjelp og innspill som fører oss videre. Det er bra med impulser utenifra, spesielt fra et fagmiljø som Kripos, sier Karoliussen. 

- Familien håper jo at hun skal bli funnet i god behold, eller at hun i alle fall blir funnet, så de får svar, sier bistandsadvokat Øren til Dagbladet.

SKAL SØKE PÅ FJELLTOPP:  Politiet utvider nå søksområdet til fjelltoppen Solvornnipa (1031 moh.). De har tidligere søkt i de nedre områdene med politihelikopter, men lokalt politi håper nå på helikoptersøk langs hele stien - opp til toppen. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
SKAL SØKE PÅ FJELLTOPP: Politiet utvider nå søksområdet til fjelltoppen Solvornnipa (1031 moh.). De har tidligere søkt i de nedre områdene med politihelikopter, men lokalt politi håper nå på helikoptersøk langs hele stien - opp til toppen. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media