Veronica anklager Pers forsvarere

Veronica Orderud mener strategien til Per Orderuds forsvarere i lagmannsretten kan ha bidratt til å få henne og ektemannen dømt til 21 års fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det at Per Orderuds forsvarere under ankesaken brøt fellesforsvaret av ekteparet, kan ha ødelagt for oss begge, hevder Veronica Orderud i et intervju med NRK i Skien fengsel.

- Det skapte unødvendig forstyrrelse og rot i forhold til dette at vi hele tiden har hevdet så sterkt at vi har vært uskyldige. Jeg følte at man nå begynte nærmest å trekke det litt i tvil med denne subsidiære prosedyren, sier Veronica Orderud.

Per Orderuds forsvarer Harald Stabell la i Eidsivating lagmannsrett fram en subsidiær prosedyre der han åpnet for den mulighet at Per Orderud kan ha visst om drapsplanleggingen, men at han ikke trodde drapene ville bli gjennomført. Hensikten med denne strategien var å få frikjent Per Orderud, selv om det ifølge kritikerne kunne gå på bekostning av hans kone Veronica.

- For vanlige mennesker så blir det å innrømme litt skyld, og derfor så tror jeg det kan ha hatt betydning, sier Veronica Orderud.

Hun gir også søsteren Kristin Kirkemo Haukeland skylden for at hun nå må sone straffen på 21 års fengsel.

- Det var jo Kristins forklaring. Det var det at hun ble trodd, sier Veronica Orderud til NRK.

5. april ble Per og Veronica Orderud i Eidsivating lagmannsrett begge dømt til fengsel i 21 år for medvirkning til overlagt drap på Orderud gård pinsen 1999.

(NTB)

SKUFFET: Veronica Orderud mener ektemannen Pers forsvarere kan ha ødelagt for dem begge.