Veronica ba Per holde kjeft

Per Orderud skal ha visst om skytingen i juleselskapet på Orderud gård. - Men Veronica ba meg holde kjeft, skal Per ha sagt i det siste avhøret i trippeldrapssaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I så fall er det første gang Per Orderud innrømmer at han har snakket usant i avhør, skriver VG.

Per Orderud skal ha nektet å si mer om skytingen i juleselskapet enn at Veronica ba ham tie om episoden. Det skal hun ha gjort etter at de grusomme drapene på Orderud gård hadde skjedd.

Avhøret ble foretatt på Gardermoen politistasjon torsdag 16. september av politibetjent Espen Erdal ved Kripos. Per Orderuds forsvarer, Cato Schiøtz, skal også ha vært til stede.

- Jeg har ingen kommentarer, sier Schiøtz til VG.

Blystøv var veistøv?

Blyrester som politiet fant på kjolen til Veronica ble først koblet opp mot skuddet på Orderud. Nå tror kriminalteknikerne at blyet kan stamme fra forurensing, trolig veistøv. De mener nå bestemt at partiklene ikke stammer fra et skudd.

Politiet lurte på om blysporet kunne stamme fra lading av våpen. En teori var at kjolen kunne ha vært i berøring med kuler under lading. Denne teorien har ikke teknikerne funnet noe grunnlag for.

Jakter på spor

Ved forrige varetektsfengsling av de fire drapssiktede, antydet politiet at det gjensto rundt to måneders etterforskning. Men allerede nå antyder politiet at etterforskningen kan bli forsinket fordi de siktede ikke vil forklare seg.

Nå leter politiet etter tekniske spor som kan knyttes til trippeldrapet. Særlig jakter politiet på drapsvåpenet. De har blant annet lett i tjern i nærheten av gården, i septiktanken og på låven. Men ennå har ikke politiet funnet drapsvåpenet. (Dagbladet :på nettet/NTB)