Veronica gråt av glede

I går morges vekket advokat Frode Sulland sin klient Veronica Orderud med nyheten om at forhørsretten vil løslate henne og de andre siktede i trippeldrapssaken. - Hun brast i gråt av glede, forteller Sulland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Også Per Kristian Orderud gir uttrykk for enorm lettelse, selv om politiet umiddelbart påkjærte kjennelsen.

Sannsynligheten er stor for at Eidsivating lagmannsrett setter en endelig stopper for varetektsfengslingen i begynnelsen av neste uke.

Avventende

- Endelig en god nyhet, utbrøt Per Kristian da han fikk gladmeldingen, opplyser advokatfullmektig Jarl Borgvin Dørre, som bistår advokat Cato Schiøtz i forsvaret av Per Kristian Orderud.

- Han er selvsagt litt avventende, men har sterkt håp om at lagmannsretten nå opphever varetektsfengslingen en gang for alle. Særlig fordi det var dissens i forrige runde, sier Dørre.

Overrasket

Advokat Frode Sulland er gledelig overrasket over forhørsrettens beslutning.

- Jeg måtte likevel helle kaldt vann i blodet på Veronica. Vi har ingen sikkerhet for løslatelse før lagmannsretten har talt.

- Men jeg er ganske optimistisk, ikke minst fordi forhørsretten var så klar i sin begrunnelse, sier hennes forsvarer.

Ble helt stille

Kristin Kirkemo jobber for tida på fengselskjøkkenet i Drammen kretsfengsel.

Da forsvareren hennes, advokat Tor Kjærvik, ringte henne tidlig i går, sto hun opptatt i arbeid på kjøkkenet.

- Hun ble helt stille da jeg fortalte hva kjennelsen sier. Jeg forklarte henne hva dette innebar. Hun ble utrolig lettet, sier Tor Kjævik.

Veronica gruer

Advokat Steinar Wiik Sørvik dro rett til Lars Grønnerød i Oslo kretsfengsel da kjennelsen var klar.

- Endelig, endelig, endelig, utbrøt Lars da han fikk vite om løslatelsen. Grønnerød ble både glad og litt overrasket. Den samme reaksjonen har Wiik Sørvik.

Frode Sulland mener at løslatelsesmedaljen også har en bakside.

- Veronica innser jo at det ikke bare er lett å komme ut i samfunnet igjen, og er sterkt preget av det lange varetektsoppholdet. Hun nærer stor engstelse for hva som vil møte henne der ute.

Advarer

- Alle vet nå hvem Veronica er og tror de kjenner henne. Bildet som er tegnet av personligheten hennes i avisene er ikke i overensstemmelse med virkeligheten, sier Sulland.

Han retter en kraftig advarsel til landets reportere.

- Veronica frykter at medias glupske ulver skal sitte i buskene og dukke opp rundt hushjørnene når hun kommer ut.

- Det er all grunn for oss til å oppfordre media til å besinne seg og ikke opptre slik at Veronicas situasjon blir vanskeligere enn den allerede er, sier advokat Frode Sulland.

GRÅT: Veronica Orderud, her fotografert etter et besøk hos advokaten sin, begynte å gråte da hun fikk vite om løslatelsen.