Veronica holdt seg unna Kristin

LILLESTRØM (Dagbladet): Veronica Orderud klarte å unngå å møte halvsøsteren Kristin Kirkemo under fengslingsmøtet i Lillestrøm i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens Kristin Kirkemo var inne i rettssalen, satt Veronica Orderud på advokatrommet sammen med advokat Ina Strømstad. Først etter at Kristin Kirkemo hadde forlatt tinghuset i Lillestrøm, tok Veronica Orderud plass i rettssalen.

I en time forklarte hun seg for forhørsretten bak lukkede dører. Store deler av forklaringen handlet om hvor vanskelig hun har det i fengslet. Midt i forklaringen sin brøt hun sammen i gråt i rettssalen, og hun var tydelig sliten da hun kom ut igjen.

Men i dag skal Veronica ta sin andre eksamen i veterinærstudiet på kort tid. Det skjer på cella i kretsfengslet i Gjøvik. Samtidig sitter ektemannen Per Kristian Orderud i fengslingsmøte i Lillestrøm.

Politiet mener at mistanken mot alle de fire er styrket siden forrige fengslingsmøte. Denne gangen har politiet bedt retten om varetektsfengsling i åtte uker for de fire drapssiktede. Kjennelsene for alle de fire siktede vil være klar i kveld.