- Veronica kan ha vært i kårboligen

Forsvareren til Kristin Kirkemo Haukeland, Tor Kjærvik, mener det er fullt mulig at Veronica Orderud kan ha vært i kårboligen på Orderud gård drapsnatten i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjærvik antydet i retten i dag at Veronica Orderud ga ektemannen Per sovepiller før hun selv snek seg over til kårboligen drapsnatta, skriver Aftenposten.no.

Kjærvik mente også at det går an å spørre seg om hvorfor Veronica Orderud gikk to turer med hunden morgenen etter drapene.

- Først i nærheten, så hunden kunne luftes før Per og Veronica dro til Nesbyen, og så dro hun med bil til Heiavannet. Hva skal hun der å gjøre? Nå tenker kanskje lagretten at advokat Kjærvik driver og fantaserer, men er dette et totalt usannsynlig hendelsesforløp, spurte Kjærvik.

Han viste til at han mener én person kan betjene begge drapsvåpnene.

Kjærvik stilte seg også undrende til at Per Orderud har forklart at han var så trøtt at han ikke kjørte hele veien til Nesbyen.

- Per har forklart at han var så trøtt at han ikke kunne kjøre mer enn et par kilometer. Var det fordi han hadde vært oppe hele natten, eller var han presentert for medikamenter slik Kristin ble dagen etter lille julaften året før, spurte Kjærvik.

Med dette viste Kjærvik til at Kristin Kirkemo Haukeland har forklart at Veronica Orderud tilbød henne piller, både blåvalium og paralgin, dagen etter juleselskapet der Kristin Kirkemo Haukeland hevder Per og Veronica Orderud, samt Lars Grønnerød planla drap.

(NTB)