- Veronica lettet på Kristins vegne

- Veronica var lettet på Kristins vegne. Slik beskriver advokat Frode Sulland sin klients reaksjon etter at resultatet av DNA-testen ble klar i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DNA

  • DNA er arvemateriale som finnes i alle celler. Hårstrå, avskrapet hud, blod, spytt og sæd inneholder DNA.
  • Forkortelsen er engelsk og betyr deoksyribonukleinsyre.
  • DNA-molekylet rommer de 70000- 120000 genene alle mennesker har. Hvert menneske har unikt DNA.
  • Hadde man strukket et DNA-molekyl helt ut, ville det vært over en meter langt.
  • En DNA-test kartlegger arvestoffer hos et menneske. Testen brukes til å kartlegge slektskap, diagnostisere sykdommer - og til hjelp i kriminalsaker. (NTB)

Den negative DNA-testen, som utelukker de fire siktede, betyr samtidig at startskuddet går for full morderjakt på en ukjent femteperson.

Teorien om det dreier seg om en leiemorder er betydelig styrket etter gårsdagens DNA-avklaring, ifølge kilder.

Advokat Sulland sier at Veronica på en måte var lettet over utfallet av DNA-testen også på egne og ektemannen Pers vegne - i den forstand at hun syntes det var greit å få dette avklart og ut av verden.

- Usikker

- Var Veronica redd for at søster Kristin skulle ha avsatt det organiske sporet på glassbiten på åstedet?

- La meg si det slik: Det visste hun jo ikke noe om. At Per og hun sjøl ikke hadde avsatt sporet, visste hun med sikkerhet. For min klient er det i forhold til de andre to siktede i saken at det har vært usikkerhet.

- Hvordan har Veronica reagert på politiforklaringene om våpenbytte og vådeskudd fra søsterens side?

- Hun er ganske forferdet over det. Veronica synes at det er veldig vanskelig å forstå hva som ligger bak forklaringene, hvorfor søsteren kan kaste en slik mistanke mot henne, sier advokat Sulland.

- Ikke overrasket

Forsvareren kommenterer sjøl utfallet av DNA-testen på denne måten:

- Vi er ikke akkurat så veldig overrasket. Utfallet er som forventet for oss. Det eneste vi kan lese ut av dette, er at andre enn de fire siktede må ha vært på åstedet.

- Etter min mening gir dette et veldig sterkt incitament til politiet for å etterforske om andre med større sannsynlighet har vært involvert i trippeldrapet.

- Vi håper nå at resultatet av DNA-testen vil føre til at politiet heretter ikke vil være så ensidige i etterforskingen slik det synes som de har vært så langt i saken, sier advokat Sulland.

Forbindelser

Samtidig er det klart at Sulland og kollega Cato Schiøtz, på vegne av Per Kristian Orderud, i et brev til etterforskningsledelsen har bedt politiet granske en mulig forbindelse mellom Lars Grønnerød og et miljø rundt Anne Orderuds mann, Per Paust, som døde av kreft i begynnelsen av mai. Utspillet overfor politiet kom etter at forsvarerne onsdag hadde mottatt nye vitneavhør i saken.

<B>I BEGRAVELSEN:</B> Veronica Orderud var sønderknust i begravelsen. Noen dager seinere ble hun og ektemannen Per Kristian drapssiktet.