Veronica Orderud (28): - Skoleflink og ambisiøs

Da den vordende veterinærstudenten Veronica kom til Orderud gård som praktikant, oppsto det raskt søt musikk mellom den da 21 år gamle jenta og odelsgutten på Orderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per og Veronica Orderud giftet seg sommeren 1994, under ett år etter at de møttes på gården første gang. Siden den gang har de tilbrakt så mye tid sammen at enkelte har beskrevet dem som «helt avhengige av hverandre». Til tross for at hun er 18 år yngre enn sin mann, blir 28-åringen beskrevet som den dominerende i forholdet.

Da Veronica kom til gården, var striden mellom Per og faren Kristian om Orderud gård allerede i gang. Etter bryllupet ble det flere åpne konfrontasjoner mellom far og sønn, og tvisten endte i retten. Striden førte til at Veronica fikk et meget anstrengt forhold til sine svigerforeldre som bodde i kårboligen like ved.

Veronica har et anstrengt forhold også til enkelte i sin egen familie, ikke minst til halvsøsteren Kristin som har dratt ekteparet Orderud dypt inn i trippeldrapssaken. Veronica takket nei til invitasjonen om å komme i søsterens bryllup i august i år. Da VG spurte om det ikke var på tide med forsoning, svarte hun: -Forsoning? Hun har ødelagt våre liv. Da er det vanskelig med forsoning.

Som barn blir Veronica beskrevet som rolig, skoleflink og nesten prektig. Hun hadde fire år på Veterinærhøyskolen bak seg da hun ble arrestert. Og den målbevisste kvinnen avla til og med en deleksamen under varetektsperioden.

Under de mange fengslingsmøtene i Orderud-saken, så det ut til at det var Veronica som tok tiden bak murene aller tyngst. I fjor sommer vurderte tilsynslegen ved Gjøvik kretsfengsel hennes helse som så bekymringsfull at hun ble lagt inn på psykiatrisk avdeling ved Sentralsykehuset i Akershus (SiA). Hun fikk deretter ett opphold på rekonvalesenthjem.

Men nå er det over ett år siden ekteparet Orderud ble løslatt etter et halvt års tid i varetekt. Tiden har de blant annet brukt på hundene sine og ikke minst til å få orden på driften på gården, som var sterkt skadelidende i varetektsperioden. (NTB)