Veronica Orderud innlagt på sykehus

Veronica Orderud er innlagt ved Sentralsykehuset i Akershus. Innleggelsen skjedde i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke kjent om det er en spesiell episode eller en generell vurdering av den drapssiktede kvinnens helsetilstand som ligger bak, skriver Romerikes Blad.

- Hun lever i isolasjon og har fått problemer med det, sier en av Veronica Orderuds forsvarere, advokat Ina Strømstad. Hun ønsker ikke å kommentere hennes helsetilstand ytterligere eller hvor den varetektsfengslede kvinnen befinner seg.

Vakthold

Etter det Romerikes Blad får opplyst er det ikke avgjort hvor lenge Veronica Orderud skal bli på sykehuset, men politiet har organisert vakthold fram til i kveld.

Veronica Orderud er den eneste av de fire siktede i Orderud-saken som fortsatt er villig til å forklare seg. Det var tirsdag ikke mulig å få en kommentar fra politiet til om sykehusinnleggelsen vil skape problemer for framdriften av etterforskningen.

Brast i gråt

Under fredagens fengslingsmøte var Veronica Orderud tydelig sliten, og hun brast i gråt da kjennelsen om fire nye uker i varetekt ble lest opp. Hennes forsvarer Frode Sulland krevde da at hun måtte bli flyttet til en behandlingsinstitusjon, og uttrykte bekymring for hennes helse.

Veronica og Per Kristian Orderud påkjærte fredag forhørsrettens kjennelse om forlenget varetektsfengsling. Eidsivating lagmannsrett avsier kjennelse i morgen, får NTB opplyst.

Kristin Kirkemos forsvarer, advokat Tor Kjærvik, sier at hun ikke vil be lagmannsretten vurdere fengslingskjennelsen på nytt. Advokat Steinar Wiik Sørvik, forsvarer for Lars Grønnerød, sier at Grønnerød vurderer å påkjære.

- Slik jeg forstår kjennelsen er mistanken mot Lars svekket, men dommeren mener likevel at han skal holdes fengslet. Vi vurderer å påkjære, men vil bruke tid, sier Wiik Sørvik.