Veronica Orderud vil bli fengselsprest

- Dette er en tanke og et ønske som har modnet seg over flere år.

STUDERTE TEOLOGI MENS HUN SATT FENGSLET: Veronica Orderud ble løslatt i januar etter å ha sonet nesten 16 år for trippeldrapet på Orderud gård.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
STUDERTE TEOLOGI MENS HUN SATT FENGSLET: Veronica Orderud ble løslatt i januar etter å ha sonet nesten 16 år for trippeldrapet på Orderud gård. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Veronica Orderud studerte teologi mens hun satt fengslet for trippeldrapet på Orderud gård. Nå ønsker hun å bli fengselsprest.

- Jeg har sittet inne selv, og jeg vet jo hva det handler om. Jeg skulle veldig gjerne vært der for de menneskene jeg bryr meg om, sier Orderud i TV 2-programmet «Reisen hjem» som sendes 1. påskedag, skriver VG.

Veronica Orderud ble løslatt i januar etter å ha sonet nesten 16 år for trippeldrapet på Orderud gård pinseaften den 22. mai 1999. Mens hun satt inne tok hun mastergrad i teologi.

- Dette er en tanke og et ønske som har modnet seg over flere år, men jeg kan like gjerne bli vanlig menighetsprest også, sier Veronica Orderud til VG.

Veronica Orderud var den siste som ble løslatt av de totalt fire som ble dømt etter drapene på Kristian (80) og Marie Orderud (84) og deres datter Anne Orderud Paust (47).

Ingen er dømt for å ha utført drapene, men Kristian og Marie Orderuds sønn Per og kona Veronica ble dømt til 21 års fengsel for medvirkning til overlagt drap, men har hele tiden hevdet at de var uskyldig dømt.

Veronicas halvsøster Kristin Kirkemo fikk 16 års fengsel, mens hennes ekskjæreste Lars Grønnerød ble dømt til 18 års fengsel. Kirkemo og Grønnerød ble løslatt i henholdsvis 2011 og 2013.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer