Veronica Orderud vil bli studentombud

- Skal ivareta studentenes rettssikkerhet.

SØKER:  Veronica Orderud er blant 30 søkere til Høgskolen i Oslo og Akershus. 
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
SØKER: Veronica Orderud er blant 30 søkere til Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Veronica Orderud har søkt om å få bli Høgskolen i Oslo og Akershus' nye studentombud.

Det melder HIOAs avis, Khrono.

- Litt spesiell kompetanse - Jeg er i en fase nå hvor jeg søker mange forskjellige jobber. Jeg tenkte det kunne være hyggelig med en jobb hvor jeg har med mennesker å gjøre, sier Orderud til avisa.

Hun er blant 30 personer som vil ha høgskolens nye stilling, som hovedsakelig går ut på å bevare studenters rettssikkerhet. Årslønna er på opp mot 580 300 kroner, ifølge Khrono.

- Jeg vil bare ha en jobb jeg, nå. Jeg må jo tjene til livets opphold. Men jeg har veldig lyst til å bruke den kompetansen jeg har som kanskje er litt spesiell når det gjelder mennesker i vanskelige situasjoner, sier hun til avisa.

Veronica Orderud ble i 2002 dømt til 21 års fengsel for medvirkning til trippeldrapet på Orderud gård, og er snart ferdigsonet.

Hun holder på å ta master i organisasjon og ledelse ved Universitetet i Oslo (UIO) og har også studert teologi og gjennomført første avdeling juss.

- Fritt fram å søke HIOA vil kommentere at Veronica Orderud er blant søkerne.

- Jeg kan ikke kommentere søkerne. Det er fritt fram for alle å søke på en stilling, men det eneste som er offentlig, er søkelista, sier Tore Dæhlin, som leder internrevisjonen ved Høgskolen.

LES OGSÅ: Dagbladet Magasinet ble med Per og Veronica Orderud hjem på helgeperm. Her er ekteparet tilbake på Orderud gård.

- Hvem som ansettes baseres på kvalifikasjonsprinsippet. Vi kan ikke ansette personer som ikke møter de kravene, men det er det som skal vurderes i rekrutteringsprosessen.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å få tak i Orderuds advokat, Frode Sulland.

Søknadsfristen på stillingen gikk ut 25. september.

- En spesiell stilling - Hva slags stilling er dette?

- Det er en spesiell stilling der personen fungerer som en klageinstans. Kommer noen i en konflikt, er det ombudets rolle å forsøkte å finne en løsning på problemet og ivareta studentenes rettssikkerhet, sier Dæhlin til Dagbladet.

2012: Veronica Orderud i 2012. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
2012: Veronica Orderud i 2012. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Veronica Orderud soner i åpen avdeling på kvinnefengselet Bredtveit. Hun kan komme ut i fem timer to ganger i måneden, i tillegg til en helg med ordinær permisjon. Hun deler kjøkken, stue og TV med de andre insatte.

- Det er noen jeg ønsker å ha kontakt med etter at jeg kommer ut, men vi er veldig ulike. Mange av de innsatte er rundt 20, og det store nå er liksom «Paradise Hotel». Det er ikke så lett for meg å få sett nyheter, for å si det sånn, sa hun til Dagbladet i 2012.