Veronica på sykehus med politivakt

Veronica Orderud ble i går innlagt på Sentralsykehuset i Akershus, etter å ha fått en psykisk og fysisk reaksjon som følge av å sitte isolert i Gjøvik kretsfengsel. Polititjenestemenn holder nå vakt utenfor rommet hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I rettsmøtet i Nedre Romerike forhørsrett på fredag, måtte 27-åringen støttes ut av rettslokalet etter at dommeren fengslet det drapssiktede ekteparet i to nye uker.

Forsvarer Frode Sulland sendte i dag et brev til lagdommeren på Hamar, hvor han krever at Veronica blir sendt til en behandlingsinstitusjon.

- Det er et voldsomt press å sitte med brev- og besøkskontroll. Nå har Veronica sittet i ensomhet på en ni kvadratmeters stor celle i over åtte uker. Bakgrunnen for sykehusinnleggelsen er en fysisk og psykisk reaksjon som følge av isolasjonen, sier advokat Ina Strømstad.

Politivakt

Polititjenestemenn holder nå vakt utenfor rommet til Veronica Orderud på Sentralsykehuset i Akershus. Advokat Strømstad vet ikke hvor lenge den drapssiktede 27-åringen må være på sykehuset.

- Veronica merker nå presset av å være 23 timer i ensomhet, sier Strømstad.

Veronica Orderud er den av de fire siktede som har tatt varetektsperioden hardest. 27-åringen sitter på brev- og besøkskontroll. Det betyr at hun ikke har noen kontakt med de andre innsatte. Hun spiser alle måltidene på cella og får kun en time i friluft. Cella er på ni kvadratmeter.

Etter det Dagbladet på:nettet får opplyst, har Veronicas helsetilstand forverret seg den siste tida.

Få lysglimt

Lysglimtene i varetektsperioden har vært noen få besøk av venner og familie. Veronica Orderud er den eneste av de siktede som fremdeles vil la seg avhøre, og 27-åringen har sprukket to ganger i avhør den siste uken.

Hun har blant annet erkjent at ektemannen Per Kristian vet alt om vådeskudd-episoden på Orderud gård lille julaften i fjor.

Det er Kripos-politibetjent Jon André Nilsen som avhører Veronica Orderud på Gjøvik.

Ekteparet fra Orderud gård påkjærte fredag forhørsrettens kjennelse om forlenget varetektsfengsling. Avgjørelsen fra Eidsivating lagmannsrett kommer i morgen.