- Veronica samler aggresjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Professor Gisli Gudjonsson beskriver Veronica som en som kan magasinere aggresjon, og som tar det ut indirekte, som i nedsettende omtaler av ektemann Per i dagboka si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Psykologiprofessoren møter i retten i dag for å utdype den utvidede personlighetstesten han har foretatt av ekteparet Orderud, etter at de ble dømt i herredsretten. Han har gjort seks tester av de to, og var til stede da de forklarte seg i lagmannsretten.

Konklusjonene stemmer med inntrykket de sjøl har skapt i retten, og at Veronica er den toneangivende i forholdet til Per.

Gudjonsson vil få spørsmål om Veronicas aggresjon kan komme til uttrykk også på mer dramatiske måter enn via dagboka, siden hun er tiltalt for medvirkning til trippeldrap. Hun har skrevet i dagboka at hun ønsket sine svigerforeldre døde. Overfor vitner skal hun ha gitt uttrykk for det samme.

Veronica framstår som en som ønsker å framstille seg sjøl sosialt på en bedre måte enn det kanskje er grunnlag for. Hun scorer høyt på en såkalt løgntest. Det betyr nødvendigvis ikke løgnaktighet, men at hun er uærlig i inntrykket hun skaper av seg sjøl.

Per framstilles på en måte som kan oppfattes som «litt dottete», sjøl om han til tider kan være sta i sin framferd.