Veronica sjikaneres på mobilen

Etter at en tekstmelding med Veronica Orderuds mobiltelefonnummer raste landet rundt i går, ble oppringingene så plagsomme at den trippeldrapstiltalte kvinnen måtte bytte telefonnummer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den noe kryptiske tekstmeldingen som tikket inn på mobiltelefoner fra Nordkapp til Lindesnes lød slik: «FIKK EI MELDING DER NAVNET DITT VA MED, MEN KJENNE IKKJE NUMMERET. 95056494 SJEKKE DU DET?»

Resultatet har vært en storm av henvendelser til Opplysningen 180, og talløse oppringinger til Veronica Orderud, selv fra intetanende folk som bare ville vite hvem som hadde knyttet navnet deres til et telefonnummer de ikke ante hvor stammet fra.

- Det har vært forferdelig plagsomt, sier Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland.

Utenat

På Opplysningen lærte de raskt mobilnummeret utenat i går.

- Jeg har bare vært på jobb i litt over to timer, men har allerede fått 15-16 henvendelser fra folk som lurer på hvem som har dette nummeret, sier en ansatt ved Opplysningen til Dagbladet ved 20.30-tida i går kveld.

Henvendelsene kom fra hele landet.

- Jeg fikk tre på rad, en fra Narvik, en fra Bergen og en fra Trondheim. Meldingen har tydeligvis gått som ild i tørt gress over hele Norge. Men vi opplyser folk om at det er en SMS-kjedemelding, og oppfordrer dem til ikke å ringe nummeret.

Slo av

Veronica Orderuds forsvarer, Frode Sulland, sier oppringingene startet allerede på søndag. I går ble hun nødt til å slå av mobilen, etter at vilt fremmede mennesker én etter én ringte for å høre hvem de hadde kommet til.

- Det har ikke dreid seg om sjikane. Det har virket som folk ikke har visst hvem de ringer til, og de fleste har beklaget det hele. Men hun har ikke noe annet valg enn å skaffe seg et nytt telefonnummer, sier Sulland.

Mobilnummeret har hele tiden vært tilgjengelig på Opplysningen og i telefonkatalogen. Sulland vil ikke si om Veronica Orderud nå vil skaffe seg hemmelig telefonnummer.

De kommer ikke til å forfølge saken, for å få vite hvem som står bak dette plagsomme «kjedebrevet».

- Vi har en del annet å tenke på, for å si det sånn, sier Sulland. For i dag skal Veronica Orderud starte sin forklaring i Nes Herredsrett.

PS: Det nytter ikke å forsøke å ringe det oppgitte nummeret. Det er ikke lenger i bruk...

Telenor vil ikke finne synderen

Telenor Mobil kommer ikke til å forsøke å finne ut hvem som står bak den plagsomme SMS-meldingen som rammet Veronica Orderud.

_På ingen måte. Det blir som om postverket skulle åpne folks brev for å se hva de skriver. Vi har ikke noe med hva folk skriver i sine tekstmeldinger, sier informasjonssjef Jo Heldaas i Telenor Mobil.

Det kreves en rettslig kjennelse å få innsyn i innholdet i tekstmeldinger som sendes, og å søke opprinnelsen.

- Og slik jeg oppfatter det, virker det ikke som det ligger noe straffbart i dette, sier Heldaas.

<B>MOBBES PÅ MOBILEN: Et SMS-kjedebrev førte til et skred av henvendelser til Veronica Orderud. Her er hun fotografert da rettssaken startet i Sørum.