- Veronica står bak drapene

FROGNER (Dagbladet.no): Allerede dagen etter trippeldrapet utpekte Hans Orderud en person som stod bak drapene, hevder Per Orderuds fetter, Espen Orderud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hans Orderud var mannen som fant Anne Orderud Paust og ekteparet Marie og Kristian Orderud skutt og drept i kårboligen på Orderud gård.

Sammen med sin nære familie hadde vitnet og Hans Orderud en felles minnestund dagen etter trippeldrapet. Per og Veronica Orderud var ikke tilstede grunnet hundeutstilling i Nesbyen.

- Vi var i sjokk og forstod ikke hva som hadde skjedd. Men det er én ting jeg må ta tak i. Jeg reagerte på at noen tok opp skyldspørsmålet allerede da. Hans sa han visste hvem som stod bak drapene. At det var Veronica, forteller Espen Orderud i Nes herredsrett i dag.

Vitnet syntes ikke det var på sin plass å mistenke og beskylde personer så kort tid etter drapene.

- Uskyldige

Espen Orderud hadde bare gode ord å gi om sin drapssiktede fetter i dag: Ærekjær, rettskaffen, intelligent og evnerik var bare noen av godordene som ble nevnt i retten i dag.

I løpet av de siste årene har de to fetterne fått stadig bedre kontakt.

- Media har gått hardt ut mot Per og Veronica - mens jeg har opplevd noe annet. Jeg ser det urimelige i saken, sier Orderud.

At Veronica og Per Orderud kan være innblandet i trippeldrapet, utelukker fetteren.

- Nei. Vi har hatt tette kontakter de siste to årene og jeg har fulgt med hva som er sagt og gjort. Det kan umulig være tilfelle, sier Espen Orderud.