Veronica tok til tårene

Veronica Orderud tok til tårene under aktors innledning i Nes herredsrett i dag. Aktor Jørn Maurud mener de fire tiltalte kan dømmes etter tiltalen, selv om andre enn dem utførte drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tydelig preget av stundens alvor ble de fire tiltalte i trippeldrapssaken møtt av en vegg av blitzende fotografer. - Vi vet ikke hvem som var inne i kårboligen og begikk disse groteske drapene, sa statsadvokat Jørn Maurud overraskende i sitt innledningsforedrag.

Det mye forhåndsomtalte kaoset trådte inn med full styrke da de fire tiltalte i trippeldrapssaken ankom rettslokalet i Frogner Grendehus i morges. Fotografer og journalister flokket seg rundt dem, mens de ble ført inn i lokalet. Veronica Orderud ble leid av sin forsvarer Frode Sulland, mens Lars Grønnerød fikk komme inn etter at fotografene hadde forlatt salen.

- Ikke skyldig

Da statsadvokat Jørn Maurud hadde lest tiltalen måtte de fire tiltalte reise seg etter tur og svare på om de erkjente seg skyldige etter tiltalen.

Ikke overraskende svarte alle nei. Per Kristian Orderud snakket med lav stemme mens hans kone og svigerinne var sterke og klare.

Mauruds innledningsforedrag gikk i korte trekk ut på at han ikke kan bevise hvem som avfyrte de dødelige skuddene natt til 22. mai 1999. Det er heller ikke det tiltalen går ut på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer