- Veronica utførte drapene alene

LILLESTRØM (Dagbladet): - Jeg mener Veronica har vært alene i kårboligen og skutt både sine svigerforeldre og sin svigerinne, sier Kristin Kirkemo Haukelands forsvarer, Tor Kjærvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminalteknikerne utelukker ikke at det er snakk om én drapsperson. Advokat Kjærvik åpnet i sin prosedyre for at Per ikke kjente til at de tre var døde, før han fikk beskjed av Sverre Kirkemo under hundeutstillingen på Nesbyen 1. pinsedag.

«Frikjenner» Per

Slik støtter Kristins forsvarer Harald Stabells subsidiære prosedyre for Per, at han deltok i planlegging og våpenoverlevering, men aldri regnet det som sikkert eller overveiende sannsynlig at det skulle komme så langt som til drap.

Veronicas forsvarere vil ikke kommentere Kjærviks drapsteori. Kjærvik tegnet et lite flatterende bilde av Veronica og la til grunn Kristin forklaring om hva som skjedde på gården lille julaften 1998 - at hun bare var et vitne til den påståtte drapsplanleggingen og våpenopplæringen.

Store valiumdoser

- Morgenen etter fikk Kristin en mengde blåvalium og visstnok amfetamin satt inn på rommet sitt. Veronica kom med det. Jeg tror Veronicas mening var at hun med medikamenter skulle få Kristin til å glemme hva som ble sagt og gjort kvelden før. Veronica var veterinærstudent og kjente godt til hvordan ulike medisiner virker, sa Kjærvik.

Han framholdt at Kristins kontakt med ekteparet på Orderud hadde avtatt etter juleselskapet fordi hun ville trekke seg tilbake på bakgrunn av det som hadde skjedd lille julaften.

Kjærvik mer enn antydet at Per kunne vært dopet den natta trippeldrapet skjedde, fordi han ifølge et vitne var svært sur og trøtt da han kom i fjøset pinseaftens morgen.